“Nisam ih pozvao, samo su se pojavili”: Jokić nasmejao novinare odgovorom o porodici

Showbizz

Odsgovarao je Srbin na pitanja novinara posle MVP titule

Nedugo nakon što je dobio MVP priznanje za najboljeg košarkaša NBA lige, Nikola Jokić je održao konferenciju za medije na kojoj je govorio o velikom dostignuću i trećem trofeju u poslednje četiri godine!

U trenutku kada je saznao da je najbolji, Jokić je uz sebe imao porodicu – iako je bio u “štabu” Nagetsa koji se pripremaju za dve utakmice protiv Minesote u Mineapolisu.

Nisam ih pozvao, samo su se pojavili. Ali lepo je, znaš, to je poseban trenutak. Verovatno ću se sećati ceo život. Tako da je to, volim da kažem, nasleđe za kraj karijere – rekao je Jokić i nasmejao novinare.

Na pitanje kako na nasleđe gleda kao otac, Jokić je rekao:

– Da, na dobar način. Košarka ne znači mnogo, a, znate, verovatno i meni to pomaže. Znaš, to je posao. To je stvar koja mi se, naravno, sviđa. Volim to da radim, da igram ovu igru, sve što prati to. Da, biti otac, to znači da ne igraš samo za sebe ili samo za saigrače koje imaš, kao momke iza sebe. Možda kada odrasteš, ne želiš da gledaju tvoje video snimke ili bilo šta drugo i kažu da si loš ili tako nešto. Nadam se da moći da pričam o sr***ima kada moje dete ili moji nećaci porastu. Tako da ću biti kul deda.

Dotakao se i Dejana Milojevića, naravno.

– Uvek samo to o njemu govorio prijateljima, ne u medijima. On je bio naš porodični prijatelj. On mi mnogo više znači sada i značio mi je više u periodu kada mi nije bio trener. On je uvek bio u mojoj kući kada je bio ovde, dok je bio u Golden Stejtu, to je bilo stvarno kvalitetno prijateljstvo sa puno iskrenosti između nas. Mislim da je Deki momak kog uvek želiš da imaš uz sebe kao prijatelja, on je neko ko će ti reći kako stvari zaista stoje, bez laži i pokušaja da se išta sakrije.

(Telegraf.rs)