Sneg zavejao još jedan grad u Srbiji: “Izašli smo u dvorište, a onda smo zanemeli od šoka”

Region

Mnogi su u strahu da bi sneg kao težak, mokar i vlažan mogao da napravi štetu na poljoprivrednim i ratarskim kulturama

Prodor hladnog fronta doneo je Srbiji drastično zahlađenje i pad temperature vazduha i za čak 30 stepeni. Da podsetimo, prethodnih dana temperature su dostizale 34°C, a ovog prepodneva u delovima zapadne, centralne i jugozapadne Srbije su opale na 0°C, uz sneg.

Sneg je tokom prepodneva već padao u Mačvi, Podrinju, u Kolubarskom okrugu i na zapadu Srbije, ali u delovima centralne Srbije. U mnogim predelima se i zabelelo.

Sneg trenutno pada i na jugozapadu Srbije, a zabelela se i Ivanjica, kao i šire područje ove varoši.

Kako meštani javljaju, nisu mogli da veruju da ih je sneg zabeleo nakon pravog letnjeg vremena.

“Izašli smo u dvorište, a onda smo zanemeli od šoka” – izgovorio je jedan meštanin, nakon što se zima vratila u ovaj deo Srbije.

Sneg nije neuobičajena pojava u Ivanjci tokom aprila, čak u višim predelima i u maju, ali mnoge sada zabranjiva što je sneg došao nakon skoro gotovo letnjeg vremena.

Mnogi su u strahu da bi sneg kao težak, mokar i vlažan mogao da napravi štetu na poljoprivrednim i ratarskim kulturama, a naročito na malinjacima.

Sneg će padati i u narednim satima, a temperatura bi se kretala oko 0°C.

I dok će se sneg u Ivanjici simbolično zadržati i zabeleti, u višim planinskim predelima očekuje se i 10 do 20 centimetara, a najviše snega palo bi u višim predelima Golije.

(Telegraf.rs)