Roditelji Danke (2) prvi put oči u oči sa osumnjičenima za njeno ubistvo: Bez ijedne reči napustili tužilaštvo

Region

“To što Ivana i ja trpimo sve vreme je strašno, zovu nas razni ljudi, vređaju, svaljuju krivicu na nas”, kaže otac ubijene Danke

Miloš i Ivana Ilić, roditelji ubijene Danke Ilić (2) danas su svedočili u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Kako saznajemo, dok su davali iskaz u istoj prostoriji sedeli su osumnjičeni za ubistvo deteta Srđan Janković i Dejan Dragijević, radnici JKP “Vodovod” u Boru. Njima je određen pritvor do 30 dana zbog teškog ubistva. Iza rešetaka nalazi se i Radoslav Dragijević, otac osumnjičenog.

Pre saslušanja otac ubijene Danke kratko se obratio reporterima “Telegraf.rs”.

– Smrtna kazna za njih je malo, oni treba da robijaju do kraja života. To su monstrumi, ono što proživljavamo sve vreme je neopisivo. To može da razume samo onaj ko je roditelj. Policija nam je više puta dolazila, uzimala razne Dankine stvari, nista ne znamo, ni za tu krv na putu, ni u kolima, ni ništa. Nama nije jasno zašto nisu zvali Hitnu pomoć, zasto nisu pomogli, nego su ovo uradili. To što Ivana i ja trpimo sve vreme je strašno, zovu nas razni ljudi, vređaju, svaljuju krivicu na nas. Ja sam morao da tražim da promenim broj, ne možemo više…Kada se sve završi mi cemo izaći u medije i sve ćemo reći – kaže za “Telegraf.rs” Miloš Ilić, otac ubijene devojčice Danke”, kaže za “Telegraf.rs” Miloš Ilić, otac svirepo ubijene Danke.

Danka Ilić ubijena je 26. marta ove godine. Njeno telo još nije nađeno.

(Telegraf.rs)