POLICIJA NASTAVLJA POTRAGU ZA TIJELOM DJEVOJČICE Osumnjičene Za Svirepo Ubistvo Danke Ilić (2) Čeka Psihijatrija

Region

Ubice Danke Ilić biće upućene na psihijatrijsko vještačenje u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu

Srđan Janković (50) iz Luke i Dejan Dragijević (50) iz Zlota, osumnjičeni za teško ubistvo dvogodipnje Danke Ilić iz Bora, za čijim se tijelom neprekidno traga već 12 dana, a kako nezvanično saznaje Telegraf uskoro bi trebalo da budu poslati na psihijatrijsko vještačenje.

Pritvor osumnjičenima, Srđanu Jankoviću i Dejanu Dragijeviću, po rješenju sudije za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru ističe 3. maja. Oni će biti poslati na psihijatrijsko vještačenje, čim se za to steknu uslovi – navode u zaječarskom Višem javnom tužilaštvu.

Janković i Dragijević, radnici borskog JKP „Vodovod“, su tog 26. marta, kada je u Banjskom Polju nestala dvogodišnja Danka, bili na radnom zadatku. Prema priznanju Dragijevića, oni su djevojčicu udarili službenim automobilom, zadavili je i bacili na divlju deponiju na Starobanjskom putu, odakle ju je, dva dana kasnije, Dejan zajedno sa ocem Radoslavom (73) i sada pokojnim bratom Daliborom Dragijevićem (40), izmjestio na drugu, za sada nepoznatu lokaciju.

Psihijatrijska i neuropsihijatrijska vještačenja, koje će, po svemu sudeći, obaviti eksperti Specijalne zatvorske bolnice Centralnog zatvora u Beogradu, trebalo bi da nedvosmisleno potvrde da li je kod Srđana Jankovića, koji se na saslušanju pred VJT branio ćutanjem i Dejana Dragijevića, koji je priznao zločin, postojalo bilo kakvo duševno oboljenje ili poremećaj koji je uticao na njihovnu sposobnost da upravljaju svojim postupcima u vrijeme izvještenja krivičnog djela teško ubistvo za koje se terete.

Očekuje se da ovo vještačenje pokaže i njihov psihološki profil ličnosti, a svakako i njihovu uračunljivost i sposobnost da vladaju svojim postupcima u trenutku ovog svirepog ubistva.

Aloonline