“UMESTO DA ONA MENE SAHRANI, JA MORAM NJU” Deka devojčice slomljen od bola došao ispred škole: “Sve mislim, javiće mi da je došla kući”

Region

Deda jedne od devojčica koja je ubijena u hodniku škole “Vladislav Ribnikar” došao je da oda počast tragično nastradaloj deci i Draganu Vlahoviću, čoveku koji ih je dočekivao i pratio iz škole.

– Sve mislim nije istina, javiće mi da je moja unuka došla kući – kaže neutešni čovek opisujući potom koliko je bolno pratiti naslednike i dodaje:

Umesto da moja unuka sahranjuje dedu, ja nesrećnik moram nju… lepu dedinu odbojkašicu. Kako ćemo svi živeti dalje ne znam. I stariji unuk išao je u ovu školu. Sredila se dedina unuka, jutros obukla haljinicu, sreća moja i otišla da se slika – priča potreseni čovek za Republiku dok lista u telefonu fotografije voljene unuke.

“Da su ostali dan duže na odmoru, izbegla bi tragediju”
– Poslala mi je iz Soluna snimak. Došli su sinoć s puta, tamo su proveli praznik. Majka kaže kud nisu ostali još jedan dan da izbegne tragediju – u nemoći govori deda.

Učenica drugog razreda nacrtala je omiljenog čiku iz škole, Dragana, koji im više neće poželeti dobro jutro kao obično i pogladiti po kosici sa osmehom . Ona je došla sa roditeljima da se poklone žrtvama pomahnitalog đaka OŠ ”Vladislav Ribnikar”.

Otac devojčice hteo je da zalepi crtež na vratima škole, ali mu policajci nisu dozvolili zbog istrage i detaljnijeg uviđaja.

Na Cvetnom trgu okupio se veliki broj građana koji su došli da odaju počast tragično nastradalim đacima, ostavljajući cveće i paleći sveće.

Mnogo dece koja pohađaju ovu školu, kao i rođaci nastradale dece došli su na skup, a okupljeni su nosili i transparent kojim su poslali jaku poruku svima: Roditelji, razgovarajte sa decom.

Podsetimo, učenik osnovne škole ”Vladislav Ribnikar” na Vračaru danas oko 8.40 časova hicima je usmrtio osam svojih vršnjaka i čuvara škole Dragana Vlahovića, a ranio sedam osoba, među kojima je i jedna nastavnica istorije.

(Republika)