Porodica iz Švedske došla u Sanski Most kako bi usvojili psa

Region

Ljubitelji životinja iz Švedske, Amar i Timor Lalić, odlučili su krenuti na put u Bosnu i Hercegovinu, tačnije u Sanski Most, kako bi usvojili psa po imenu “Seka Mrvica”. Ova priča ne samo da pokazuje moć ljubavi prema životinjama, već i sjajnu povezanost među ljudima na globalnom nivou.
Ovu odluku nisu donijeli olako. Porodica Lalić dugo je razmišljala o tome da usvoji psa, ali uvijek su se pojavljivali razni razlozi koji su ih odvraćali od te ideje. Međutim, sudbina je imala drugačije planove za njih kada je Amar naišao na post o malenoj “Seki Mrvici”, podijeljen od strane prijatelja iz Sarajeva. Taj post je probudio duboke emocije u njima i potaknuo ih da djeluju.

Puna entuzijazma i srca punog ljubavi, odlučili su da ništa neće stati na putu da dovedu malu “Seku Mrvicu” u svoj dom. Iako su bili daleko, Amar i Timor nisu oklijevali, već su odlučno krenuli na putovanje kako bi pružili dom i ljubav ovom malenom biću.

Ova priča podsjeća nas na to kako ljubav može premostiti sve prepreke i udaljenosti. Od odbačene i promrzle bebe na kraju jednog bosanskog sela, do sretnog života u toplini švedskog doma, put “Seka Mrvice” je zaista inspirativan primjer kako se ljubavlju i odlučnošću može promijeniti život – i ljudi i životinja.dijasporainfo.net