TRENERU IZ BIJELJINE 12 GODINA ZATVORA ZBOG OBLJUBE DJEVOJČICE

Region

Bokserski trener iz Bijeljine, 62-godišnji Milenko Tomić, osuđen je na 12 godina zbog obljube 14-godišnje djevojčice koju je trenirao.

Radi se o prvostepenoj presudi Okružnog suda u Bijeljini.

Njemu je ranije određen kućni pritvor, ali se on toga nije pridržavao, tako da ga policajci nisu našli na njegovoj adresi, niti je poznato gdje se on sada nalazi.

 

Podsjetimo, Tomić u vremenskom periodu od avgusta 2021. godine pa do septembra 2021. godine, kao trener u namjeri da zadovolji svoj seksualni nagon, više puta nagovarao djevojčicu (2007. godište) da pristane „na spolne radnje sa njim“.

Kritični događaj se desio 30. septembra 2021. na takmičenju na Sokocu kada je Tomić nagovorio djevojčicu da konzumira alkoholna pića, koje je nabavio i donio u hotelsku sobu. Kada je pod dejstvom alkohola zaspala on ju je ljubio po ustima, dirao po intimnim dijelovima tijela i seksualno napastovao.

Proces je u bijeljinskom sudu trajao duže od dvije godine.

Prije nego što će isteći te dvije godine, bijeljinsko tužilaštvo je upozorilo da ističe rok u kojem Tomić može biti u pritvoru, te ocijenilo da se ovaj proces namjerno odugovlači.

Na kraju se to i desilo – Tomić je umjesto u pritvor poslat u kućni pritvor, te sada nije poznato gdje se nalazi.

crnahronika