BANJALUČANIN ŠAKOM UDARIO POLICAJCA Tužilaštvo predložilo pritvor za Jelenka Kopranovića

Region

Za Banjalučanina Jelenka Kopranovića (50), postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je mjeru pritvora a terete ga da je šakom udario policajca nakon što mu je “pauk” pokušao podići auto.

Tužilac je Osnovnom sudu u Banjaluci dostavio prijedlog za određivanje mjere pritvora, zbog postojanja osnovane sumnje da je Kopranović počinio krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje iz člana 306. stav 3. u vezi sa stavom 2. i 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Kako navode iz Tužilaštva, sve se desilo u nedjelju u banjalučkoj Ulici Ive Lole Ribara, oko dva časa.

Kako navode tokom sankcionisanja nepropisno parkiranih vozila na užem gradskom području, policijski službenik MUP-a RS, D.R. je preduzimao radnje iz svoje nadležnosti radi uklanjanja nepropisno parkiranog vozila u vlasništvu osumnjičenog.

„Nakon kraće verbalne rasprave sa policijskim službenikom i odbijanja da postupi po naređenjima, osumnjičeni je pesnicom zadao tjelesnu povredu oštećenom, te mu uputio prijetnju“, navodi se u saopštenju.

Dodaju da je za Košpranovića zatražen pritvor zbog bojazni da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo, a o prijedlogu će odlučiti sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjaluci.

Kopranović se ranije prezivao Sjenica i poznat je policiji po krivičnim djelima.

Nedavno je hapšen zbog ugrožavanja sigurnosti jer je su ispred kafića u Banjaluci sa jednim muškarcem ozbiljno prijetio sugrađaninu koji je htio da ih prijavi za nepropisno parkiran automobil.

Takođe je hapšen i kada je šakom u glavu udario komunalnog policajca u noćnom klubu u Banjaluci u vrijeme dok su komunalni policajci kontrolisali poštovanje epidemioloških mjera po banjalučkim noćnim klubovima, prenose Nezavisne.

aloonline.ba