Poslednje fotografije Slađene Milošević sa proslave rođendana svedoče o njenoj teškoj borbi

Zanimljivosti

Bolest je ostavila traga na njenom telu, primetno je smršala, ali njen duh bio je nesalomiv

Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, a na društvenim mrežama pojavio se njne poslednji video snimak.

Slađana se nije predavala, bez obzira na teško oboljenje koje, kako je objasnila ranije, napada sve telesne sisteme, a pri lečenju može da pomogne tek tradicionalna kineska medicina.

Bolest je ostavila traga na njenom telu, primetno je smršala, ali njen duh bio je nesalomiv.

Često je objavljivala fotografije bez šminke, uglavnom uz rokerski izgled od kojeg svih proteklih decenija nije odustajala, a u jednoj objavi napisala je sledeće:

– Kakva bih ja bila Balkanka da nema inata. Slikam se kako hoću. Nema šminke ali ima, po nekima, mnogo godina, što je super. Samo karmin. Veštačke trepavice i obrve ne podnosim. Silikonske gaćice me zasmejavaju. Veštačka usta su početak čarape – stoji pored fotografije.

Inače, Slađana Milošević rođena je u Beogradu 3. oktobra 1955. godine i smatrana je ikonom novog talasa osamdesetih u Jugoslaviji.

Svoj prvi solo nastup je imala na festivalu “Studentsko ljeto” u Maglaju, 1974. godine, gde je osvojila “Gran Pri”.

Na površinu jugoslovenske pop-rok scene isplivala je 1977. godine sa pesmom “Au, Au” i iste godine imala svoj prvi veći nastup na Koncertu kod Hajdučke česme, gde je nastupala pre Bijelog Dugmeta.

Milošević je počela da ruši tabue, kad je izdala pesmu pod nazivom “Seksi dama”, koja je bila zabranjena za emitovanje na brojnim radijskim i televizijskim programima.

Godine 1979, promovisala je pesmu “Amsterdam”, a 1981. godine nastupila na izboru za jugoslovenskog predstavnika na Pesmi Evrovizije u Beogradu i osvojila osmo mesto sa kompozicijom “Recept za ljubav”.

Sa Dadom Topićem je 1984. godine snimila pesmu “Princeza”, koja je prevedena i na engleski jezik, a 1989. godine je otišla u Sjedinjene Države, gde je neko vreme svirala sa grupom “Baby Sister”.

(Telegraf.rs)