Detalji ubistva u Francuskoj: Majku koju je ubio sin porijeklom iz BiH

Svijet

Sin koji je ubio svoju majku je vijest koja je odjeknula francuskim medijima. Međutim, šokantan preokret u priči se dogodio kada su detalji izašli u javnost.

Žrtva, Biljana, nije bila samo još jedna majka iz Francuske, već žena koja je preživjela ratna stradanja u BiH prije nego što je, kao mnogi drugi, potražila utočište u Francuskoj.

Njena sudbina, tragika koja je obilježila porodični dom u Buxieres-aux-Damesu, bila je tema razgovora širom Francuske.

“Izgledalo je nevjerovatno da je preživjela rat u BiH da bi doživjela ovakvu tragediju”, izjavila je jedna od žena za koju je Biljana radila. “Bila je divna, pozitivna osoba, uvijek sa osmjehom. Bila je tako ljupka i ljubazna.”

Biljana, majka u svojim pedesetim godinama, nije bila samo “žrtva”, kako je moglo izgledati na prvi pogled. Bila je aktivna radnica koja se godinama bavila čišćenjem kuća, stvarajući svoj put u novoj zemlji. Njeni poslodavci se sjećaju njenog posvećenog rada i ljubaznosti.

Izabel, jedna od njenih poslodavaca, se sjeća Biljane kao osobe koja je bila dio njihovog svakodnevnog života. “Ona je nekoliko godina radila u mojoj kući kao čistačica”, rekla je Izabel i dodala “Nikad nije odustala uprkos svim poteškoćama. Malo je pričala o tome kako ne bi smetala ljudima.”

Izvor:
CH