U KRIZI SREDNJIH GODINA MUŠKARCI OBIČNO POSTAJU GORI – A ŽENE BOLJE: KAKO SE ISPRAVNO NOSITI S NJOM

Region

Kriza srednjih godina nije mit, ona se zaista dešava u određenim godinama i donosi probleme.

Kriza srednjih godina je drugačija za svakoga! Neko u tom periodu nabavi psa, neko se razvede, neko pobjegne od kuće, neko kupi motor ili promijeni lični opis! Godine nemaju nikakve veze sa tim! Kriza nam se dešava kao posljedica onog što nam je nedostajalo u životu.

Kada smo u krizi srednjih godina mogu nam se desiti sljedeće stvari. Usamljenost: Kada uđete u godine kada su djeca odrasla i otišla od kuće, kreće depresija i osjećaj usamljenosti. Kako to spriječiti? Tražite nova poznanstva, oslonite se na sebe u svemu – od odabira hrane i planiranja budžeta pa do svega ostalog.

Nedostatak ličnog prostora: U glavi je samo jedna misao: Bože, zašto ne mogu svi jednostavno nestati na pola sata? Želite više vremena za sebe pa zbog tog često odlazite i osamljujete se. Možda vas sve nervira, buka, priča, pa čak i lupkanje po kući.

U ovakvoj situaciji priuštite sebi vrijeme za sebe. Izgaranje na poslu: Obaveza ustajanja svakog jutra i ponavljanje svakog dana može svakog izluditi. Ukoliko osjećate pritisak posla dobro bi bilo da odete na odmor jer bi vas kriza godina mogla navesti na druge gluposti kada popucate.

Ljubavni trougao: U krizi srednjih godina često se dešava da se supružnici udalje i da se pojavi treća osoba. Sve se to dešava zbog nedostatka pažnje. To se može spriječiti ako otvoreno pričate sa svojim supružnikom i radite na tome da oboje prevaziđete krizu koja vas je snašla.

Ako to ne umijete – onda možete svašta očekivati.

Infopult oazaznanja.com