(VIDEO) BRANKA IZ ZVORNIKA SPASILA ŽIVOT NIHADI IZ KALESIJE NAKON ŠTO JE DONIRALA ORGAN POGINULOG SINA

Region

Dječak je svojoj sestri oboljeloj od leukemije odlučio uljepšati posljednje dane života tako što ju je poveo na ples u školu. Nedugo zatim je i preminula.

Dijagnoza raka uvijek pogađa, ali ima nešto posebno užasno kada se dogodi malenom djetetu.

Iako su liječnici uspješno liječili razne oblike pedijatrijskog raka, ponekad svima upletenima postane jasno da će nečiji mladi život završiti mnogo brže nego bi trebao.

Kada je Spader obitelj iz Sioux Falla spoznala da će uskoro ostati bez jednog od svojih najmlađih članova, odlučili su učiniti nešto zaista posebno.

Rebekah Spader je primijetila da nešto s njom nije u redu kada je imala samo 6 godina. Ispostavilo se da je riječ o mielodisplastičnom sindromu.

Navodno sam sindrom nije rak, ali neki njegovi oblici mogu izazvati leukemiju.

Obitelj Spader je pokušala liječenje transplantacijom koštane srži, ali je Rebekah ujedno imala i poremećaj živčanog sustava.

Nažalost, zahvat joj nije pomogao. Bolest je počela brzo napredovati te su svi znali da Rebekah još nema mnogo vremena.

Umjesto da pokušavaju produžiti dane koje ima na zemlji, njezini su roditelji zaustavili liječenje kako bi Rebekah mogla uživati u ostatku svog života najbolje što je mogla.

Tada je njezin veliki brat, A.J., odlučio učiniti nešto zaista dirljivo.

15-godišnji A. J. odlučio je povesti svoju 10-godišnju sestru na školski ples 2016. godine. Njegovi roditelji su bili očarani tom idejom.

Njihova majka, Stephanie Spader je rekla: „Koja se djevojka ne bi htjela sva srediti i biti predivna?“

„Jako je zabavno gledati ju“, Rekao je njihov otac, Tony, „Tako je uzbuđena i stalno se smije.“

Htio je da djevojčica iskusi ples u školi
A. J.eva ponuda, koju je Rebehak odmah prihvatila, postaje još bolja kada saznate razlog zbog kojeg ju je napravio. Umjesto da joj je ponudio samo dobrotu, on je znao da Rebekah neće dugo živjeti tako da je htio da i ona iskusi ples u školi.

„Htio sam pitati svoju sestru jer je vrlo vjerojatno da neće imati priliku iskusiti srednju školu“, rekao je, „Pomislio sam da bih ju mogao pitati da ide sa mnom na školski ples.“

Njegov je tata dodao: „On je mislio na svoju sestru i to da vjerojatno neće moći dočekati svoju maturalnu ni školski ples u srednjoj školi tako da je htio da i ona ima to divno sjećanje“.

„To je trenutak pun sreće, većinu vremena, ali se osjete i trenutci tuge jer znamo da je to jedna od zadnjih prilika da to iskusi jer vjerojatno kasnije neće moći.“

No pogrešno je pretpostaviti da je to jedini razlog zbog kojeg je ovaj dječak pozvao svoju sestru na ples. Pravi razlog je očita ljubav koju osjeća prema njoj.

„Njezin je smijeh divan“, rekao je, „Zaista je zabavno družiti se s njom i stvarati uspomene. Želim provoditi što više vremena s njom dok joj je još dobro.“

Ples se odvio povodom Valentinova, a oboje su jako uživali.

Bila je to ujedno jedna od posljednjih zajedničkih uspomena ovog brata i sestre jer je Rebekah preminula samo pola godine kasnije.

saznajemo.info