Ako ne možeš pomoći, bar podeli! Dečak Ivan hitno treba pomoć dobrih ljudi!

Region

Ivan je u porodici treće, najmlađe dete po redu. Rođen je 2018. godine, carskim rezom. Normalno se razvijao i napredovao sve do devetog meseca starosti kada je pedijatar, na redovnoj kontroli primetio da je nestabilan i da nije dovoljno čvrst za svoj uzrast. Uputio ih je na pregled kod fizijatra u Užice. Iz Užica dobija uput za Beograd na specijalistički pregled u Specijalnu bolnicu za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju.
Ivanu je uspostavljena dg. F83 (disharmoničan razvoj, hipotonija mišića i usporen psihomotorni razvoj). Od tada kreće sa fizikalnim terapijama, logopedskim i defektološkim tretmanima. Tek sa 20 meseci starosti je počeo da sedi samostalno. Sada je u fazi puzanja. Upornim radom polako napreduje, ali da bi prohodao i počeo da govori, potrebni su dodatni specijalistički pregledi, dijagnostika, rehabilitacija, učestali fizikalni, logopedski, defektološk i somatopedski tretmani, hidroterapije, hipoterapije, laboratorijske analize, suplementi, medikamenti, ortopedska pomagala, banjsko lečenje kao i sredstva za troškove smeštaja i puta.

Sredstva za Ivana prikupljena su u saradnji sa Ambasadorom fondacije “Humanist”, fudbalerom Radetom Dugalićem kroz akciju “Božićni turnir”.

Sms 966 na 3030 dijasporainfo.net