Beba rođena u 25. sedmici je pobijedila sve crne prognoze:

Region

Beba je prkosila izgledima te je pobijedila sve crne prognoze iako je rođena u 25. sedmici trudnoće te je težila samo 560 grama pri rođenju.
Medicinski tim u bolnici SUM u Odishi, Indija, rekao je da se bori protiv manje od 50% šanse za preživljavanje i spasio je nedonošče. Dječak je rođen carskim rezom u 25. sedmici trudnoće i zbog niske porođajne težine bio je u kritičnom stanju.

“Bebu smo smjesta stavili na invazivnu ventilaciju u Jedinicu za intenzivnu njegu novorođenčadi na dulje vrijeme jer je razvila sve komplikacije prijevremenog poroda”, rekao je dr. Debasish Nanda, voditelj Odjela za neonatologiju u bolnici.

Beba je zatim stavljena na gotovo četiri mjeseca neinvazivne ventilacije i preživjela je zahvaljujući kontinuiranom trudu osoblja. Dr. Pusparaj Samantasinhar, medicinski nadzornik bolnice, rekao je da su pružili svu potrebnu tehnološku i logističku podršku. To je ono što je dr. Nanda, voditelj neonatologije, rekao da je donijelo razliku u bebinom preživljavanju.

Nije iznenađujuće da su njegovi roditelji bili oduševljeni što je njihovo dijete preživjelo ove vrlo izazovne mjesece i pohvalili su bolnicu za podršku.

Glasnogovornica Right To Life UK Catherine Robinson rekla je: “Nevjerojatno je vidjeti kako bebe rođene tako prerano preživljavaju nevjerojatnom brzinom. Oporavak ovog malog dječaka znak je koliko je tehnologija napredovala u pružanju podrške bebama rođenim mjesecima ranije”.

“Napor koji su medicinski stručnjaci u ovoj bolnici uložili u spašavanje ovog dječaka podsjeća nas koliko je dragocjen svaki život, bez obzira na teške okolnosti rođenja djeteta”dijaspora.net