Molimo da podelite jer tako povećavamo šansu da neko vidi i pomogne našoj Jeleni 🙏🙏

Region

Jelena mora hitno u Rusiju: Tri simptoma ukazivala na opaku bolest, sada joj je neophodan novac za lečenje

Ova terapija iziskuje velike troškove, pa Jelena moli sve ljude dobre volje da joj pomognu svojim donacijama kako bi što pre nastavila sa lečenjem.
Jelena Stanković (39) boluje od multiple skleroze – PP forma bolesti. Dijagnoza G35 Multiplex sclerosis joj je postavljena 2014. godine, dok je forma bolesti definisana 2017. godine.

Kao prvi simptomi ove opake bolesti javili su se hipotermija, trnjenja u nogama i vrtoglavica, a do uspostavljanja dijagnoze Jelena je više puta hospitalizovana u KCS i VMA.

Lečena je kortikosteroidima i terapijom koja je dostupna u Srbiji, ali nažalost nakon uspostavljanja dijagnoze, bolest je postala progresivna i vremenom dovodi i do potpunog invaliditeta.

Istražujući načine da zaustavi progresiju bolesti Jelena je stupila u kontakt sa Nacionalnim medicinsko-hirurškim centrom Pirogov u Moskvi, od kojih je dobila pozitivan odgovor, te da su spremni da joj pomognu sa HSCT terapijom čija primena je pokazala veliki uspeh kod obolelih od ove bolesti.

Ova terapija iziskuje velike troškove, pa Jelena moli sve ljude dobre volje da joj pomognu svojim donacijama kako bi što pre nastavila sa lečenjem.

Sredstva su joj potrebna za HSCT terapiju, specijalističke preglede, laboratorijske analize, rehabilitaciju, kao i za putne troškove i smeštaj.dijasporainfo.net