Lane Gutović je iza sebe ostavio dva braka i četvoro dece, a evo gde radi njegova druga žena i kako izgleda

Region

Milan Lane Gutović iza sebe je ostavio niz uloga uz koje su odrastale generacije, neke nove će odrastati, a svi će ga se sećati decenijama po ostvarenjima koje je pružio srpskom glumištu

Legendarni glumac Milan Lane Gutović preminuo je 25. avgusta 2021. godine u 76. godini. Nakon što je preživeo korona virus zdravstveno stanje mu se pogoršalo, pa je dobio obostranu upalu pluća, a doktori su mu ustanovili i vodu u plućima. Bio je na kiseoničnoj terapiji, pa zatim na respiratoru, ali je nažalost izgubio bitku na Vojnomedicinskoj akademiji, gde je bio primljen po hitnom postupku.

Lane je iza sebe ostavio ženu Biljanu Knežević, sa kojom je bio celu deceniju u braku i sinove Jakova i Spasoja. Takođe je ostavio iza sebe i ćerke Milicu i Nevenu, koje je dobio sa ženom iz prvog braka. Milica se bavi baletom i glumom, a mogli smo da je gledamo u “Ivkovoj slavi” i “Hotelu sa sedam zvezdica” dok se Nevena ne eksponira u javnosti.

Biljana navodno i dalje radi u pozorištu na Terazijama, a ovako izgleda:

Laneta ćemo pamtiti po brojnim ulogama kako u pozorištu, tako i u brojnim ostvarenjima na filmu i serijama. Igrao je u čuvenim predstavama ”Kad su cvetale tikve”, ”Buba u uhu”, ”Za kim zvono zvoni”, ”Otelo”, ”Kolubarska bitka” a čak dve decenije širom sveta igrao je svoj ”Kabare.”

Pored pozorišta koje je mnogo voleo, Lane je ostavio traga i na filmu i u brojnim serijama, gde će ga generacije pamtiti po ulogama Džinge u filmu ”Drugarčine”, legendarnog Srećka Šojića u ”Tesnoj koži”, Marcipana u ”Majstor i šampita” , kapetana Todorovića u ”Povratak otpisanih” , Đankarlo Maroti u ”Boljem životu”, švalera Dragoslava u ”Otvrena vrata” i mnogim drugim glumačkim ostvarenjima.

(Telegraf.rs)