Oglasio se otac medicinske sestre koja je u staračkom domu pretukla staricu

Region

Kosovska policija uhapsila je tri osobe osumnjičene za fizičko nasilje nad starijom ženom, a njima je određeno im zadržavanje od 48 sati, prenosi Radio Slobodna Evropa na albanskom. Otac jedne od uhapšene medicinske sestre javno se izvinio porodici žrtve.

Otac medicinske sestre koja je fizički napala stariju ženu u Peći, Naim Peljaj, javno se izvinio za poteze svoje ćerke. On se, u izjavi za Kljan Kosova, takođe javno izvinio porodici Nura iz Đakovice, rekavši da su ga objavljeni snimci strašno pogodili, kao i njegovu porodicu.

„Draga porodice i majko borca za slobodu, Taulanta Nure, zahvaljujući čijoj prolivenoj krvi, danas uživamo slobodu. Delimo vašu bol i saosećamo sa vama u boli koju vam je naša ćerka uzrokovala“, rekao je Peljaj.

„Znam da prolazite kroz teške trenutke, ali dozvolite nam da se javno izvinim u ime moje porodice Peljaj, iz Novog Sela kod Peći, vama, porodici Nura, i celom albanskom narodu. Uz božju pomoć, ovaj slučaj se neće ponovoiti. Moralno i duhovno, dugujemo svoje živote vama, poridici Nura iz Đakovice, za duhovnu tragediju koju vam je naša ćerka prouzrokovala“.

Peljaj je zatražio da se pravosudne institucije pozabave ovim slučajem.

„U slučaju naše ćerke, tražimo da pravosudne institucije deluju u skladu sa zakonom Republike Kosovo za krivična dela koja joj se stavljaju na teret“, zaključio je Peljaj za Kljan Kosova.

Podsećamo, dve žene, koje su inicijalno uhapšene, osumnjičene su za krivično delo „napad“, dok je treća osoba, koja je uhapšena kasnije tokom dana, osumnjičena za delo „neovlašćeno fotografisanje ili snimanje“.

Kosovska policija je saopštila da su identifikovali dve osumnjičene žene, nakon što se video proširio društvenim mrežama 2. novembra. Na snimku se vidi radnica doma za stare kako zlostavlja stariju ženu.

Medicinska sestra Aurona Peljaj rekla je policiji da se „branila“ od 70-godišnje žene, iako je u videu bilo jasno da starica čak nije ni imala dovoljno snage da se brani od Peljajeve, koja ju je udarala u lice i stomak.

U dugačkom tekstu koji je objavio Sinjali, navodi se da je Peljajeva pravdala svoje ponašanje tvrdnjom, da ju je „ona (starica) prva napala“, jer je bila agresivna.

nova.rs