Adriana je vicešampionka Evrope! Povreda je prošlost, Vilagoš se vraća na stare staze

Region

Na Evropskom prvenstvu u bacačkim disciplinama u portugalskoj Leriji Adriana Vilagoš osvojila je srebrnu medalju sa hicem od 61,17 metara.

Nakon više od pola godine vratila se Adriana takmičenjima. Povreda lakta koja ju je muči gotovo godinu dana, još od početka prošlog leta pa i za vreme zime, kako stvari stoje uspešno je napokon savladana pa je tako Vilagoš na prvom ovogodišnjem takmičenju zabeležila odličan hitac od 61,17 metara.

Taj hitac joj je omogućio da ostvari bolji plasman za jednu poziciju u odnosu na prošlogodišnji Bacački kup Evrope kada je bila treća 59.83 metra, navodi Atlex.rs.

Najbolja srpska kopljašica se takmičila u A finalnoj grupi, odnosno u jačoj. Imala je najbolji hitac, ali prvo mesto je na iznenađenje svih osvojila Norvežanka Mari-Terese Obst sa 61,69 metara bačenih u B finalnoj grupi.

To joj je novi lični rekord, a o kolikoj razlici u grupama se radilo govori podatak da su druga i treća iz B grupe zabeležile najbolje hice od 56,37 metara i 54,50 metara što ih je na zbirnoj tabeli svrstalo na 9. odnosno 12. mesto tek.

Adriana je najbolji hitac napravila u drugoj seriji nakon najslabije prve u kojoj je bacila 54,45 metara. Potom su sledili hici od 59,33; 58,85; 58,49 i 57,09 metara.

Treće mesto zauzela je Turkinja Eda Tugsuz sa 60,50 metara dok je Elena Cengo, najveća rivalka naše Vilagoš, bacila tek 57,79 metara čime je zauzela 7. mesto.blic.rs