Piksi iznenadio spiskom za Rusiju i Kipar: Evo na koga računa selektor Srbije

Region

Orlove očekuju važni dueli pred Evropsko prvenstvo

Fudbalska reprezentacija Srbije će u martu odigrati dva prijateljska meča, prvi 21. marta protiv Rusije u Moskvi na stadionu Dinama „Lav Jašin“, drugi četiri dana kasnije protiv Kipra u Limasolu, a za ove duele selektor Orlova Dragan Stojković Piksi saopštio je spisak igrača na koje računa.

Selektor Orlova odlučio je da na širi spisak uvrsti proverene igrače, ali i neka nova imena. Na spisku je Jan Karlo Simić, mladi fudbaler Milana, ali i Srđan Mijailović iz Crvene zvezde, kao i Samed Baždar iiz Paritzana. Takođe, tu su i Saša Zdjelar i Milan Gajić iz CSKA, kao i golmani Čelsija i Rome Đorđe Petrović i Mile Svilar.

Spisak igrača na koje računa selektor Srbije:

Srbija:

Golmani:

Vanja Milinković-Savić, Predrag Rajković, Đorđe Petrović, Mile Svilar

Odbrana:

Nikola Milenković, Erhan Mašović, Jan-Karlo Simić, Strahinja Eraković, Milan Gajić, Matija Nastasić, Strahinja Pavlović, Srđan Babić, Aleksa Terzić, Filip Mladenović

Vezni red:

Saša Lukić, Nemanja Maksimović, Sergej Milinković-Savić, Saša Zdjelar, Srđan Mijailović, Andrija Živković, Mijat Gaćinović, Lazar Samardžić, Filip Kostić, Dušan Tadić

Napad:

Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović, Luka Jović, Petar Ratkov, Samed Baždar

Da podsetimo, okupljanje reprezentacija za Evropsko prvenmstvo, zakazano je za 3. jun, dok će kontinentalna smotra početi 14. juna. Srbija je u grupi sa Engleskom, Slovenijom i Danskom.

(Telegraf.rs)