Nudila je auto onome ko joj pronađe psa! Posle godinu i po, stigle su joj vesti iz Niša…

Region

Objava na društvenim mrežama da je na auto-putu pored Niša pronađen vidno zapušten mali beli pas, vratila je nadu Beograđanki Svetlani Pandžić da će na kraju ipak pronaći svoju Elu, psa rase ši-cu, koja je nestala pre godinu i po dana sa odmarališta kod aleksinačkog sela Bobovište.
Svetlana nije videla objavu na društvenim mrežama, već je o tome čula od poznanika, pa apeluje na ljude koji su pronašli psa da joj se jave i pošalju fotografije kako bi videla da li je to njena Ela.

– Nisam izgubila nadu da ću je pronaći. Tražim je i dalje, ona je jedan zaista poseban pas, najdivniji pas na svetu i moja je najveća želja da je pronađem. Pas je čipovan, svako ko je pronađe može da vidi kome pripada- kazala je Svetlana za naš portal.

Ela je nestala 25. avgusta 2022. godine, a Svetlana je pronalazaču ponudila nagradu od 500 evra ili svoj auto “tojotu ajgo”. Njen apel se širio društvenim mrežama, ali nije pronađena. Svetlana je od nestanka psa imala jednu lažnu dojavu, i veoma je razočarana što je čovek koji se predstavio kao Darko Radu iz Bobovišta želeo da zloupotrebi to što je ponudila nagradu za pronalaženje psa.

– Taj čovek mi se javio i rekao da je Ela kod jednog dečaka. Tražio mi je 250 evra, da bi mi rekao gde je i još 250 kada je uzmem. Zatražila sam da mi pošalje fotografiju mog psa i rekla da ću istog časa da mu uplatim novac, ali nije pristao. U policiji u Aleksincu su mi, nakon što sam prijavila da mi je pas ukraden, rekli da u Bobovištu ne živi niko sa imenom Darko Radu- kazala je naša sagovornica.

Svetlana je izgubila psa putujući sa roditeljima od Beograda ka selu pored Vladičinog Hana, u danu u kome su je zadesile brojne nevolje.

– Na putu ka Vladičinom Hanu želela sam da se zaustavimo na odmorištu “Bobovište” kod Aleksinca i da odemo do toaleta u obližnjoj kafani. Međutim, ispred odmorišta sam naglo skrenula i zakačila saobraćajni znak. Nisam oštetila kola, niti saobraćajni znak, ali su se kola naglo zaljulala, zbog čega se Ela koja je spavala na zadnjem sedištu mnogo uplašila. Na odmorištu sam je povela na povocu ka toaletu, ali mi se uplašena istrgla iz ruku, provukla kroz šipražje i počela da beži starim putem ka selu Bobovištu i Aleksinačkim rudnicima. Trčala sam za njom punih sedam kilometara, ali nisam uspela da je stignem – rekla je Svetlana.

Kako je objasnila, trčala je za psom sve dok je imala snage, ali ni jedno od vozila koje je usput sretala nije htelo da stane i da je poveze. Kamiondžije koje je sretala na putu, su joj potvrđivale da su videle njenog psa, na otprilike kilometar ispred.

– Kada više nisam imala snage da trčim, vratila sam se do odmorišta. Zabrinula sam se za roditelje jer su stari, imaju 76 i 78 godina, a uz to je otac pre 12 godina imao šlog i ne govori. Vraćajući se, shvatila sam da nemam torbicu sa dokumentima i telefonom, da sam je zaboravila ispred toaleta. Na odmorištu sam doživela novi šok. Mojih roditelja nije bilo, nije bilo ni mog automobila, ni moje torbice. U kafani su mi rekli da je naišao neki čovek sa kamionom za šlepanje, da je natovario moj automobil i povezao moje roditelje. Torbicu mi je odneo neko ko je tuda prošao- rekla je Svetlana.

Uz pomoć čoveka iz kafane, dodala je, uspela je da pozove majku na mobilni telefon i da ih sustigne na oko pet kilometra od odmorišta.

– Nekako smo nastavili put, ali su mi se kola ispred Vladičinog Hana pokvarila. Ostala sam pet dana “zarobljena” u selu pored Vladičinog Hana odakle je moj otac, a otuda sam pokušavala na sve moguće načine da pronađem Elu. Sve redom sam pitala, ali niko iz sela nije hteo da me odveze do mesta gde sam izgubila psa. Zvala sam policiju, veterinare, objavila sam fotografije na društvenim mrežama. U potragu se uključila i moja rođaka iz Aleksinca, međutim bez uspeha. Ona je odštampala plakat sa fotografijom mog psa i nagradom koju nudim, organizovala je i neke humane ljude koji je traže – kaže.

Svetlana objavama na svojoj Fejsbuk stranici stalno podseća na to da je ostala bez Ele i apeluje na sve ljude koji imaju bilo kakvu informaciju o njenom psu da to jave putem telefona 064 1015282.

INFORMER.RS