BAKA DEČAKA KOJI JE POGINUO U SELU ŠAINOVAC: Svako veče zamišljam kako mi kaže “baba, da te poljubim pa idem da spavam”

Region

Porodica Željka Ristića (19) koji je izgubio život pre dve godine na stotinak metara od svoje kuće u selu Šainovac, a kada ga je pokosio “golf”, doživljava veliku nepravdu zbog predugog suđenja, a koje je danas odloženo za 21. mart.

Na optuženičkoj klupi za ovu saobraćajnu nesreću sedi Miodrag P. (39) koji je te večeri u krvi imao čak 2,27 promila alkohola. Sa njim je u autu bio njegov nekadašnji prijatelj Marko D. iz Žitorađe, a koji je u ovom slučaju svedok. Marko D. se na današnjem suđenju u Višem sudu u Nišu nije pojavio.

Sudija Mirko Drašković naveo je da se u slučaju neodazivanja na sledećoj parnici svedok Marko D. privede uz policiju. Drašković je tužiocu rekao da priprema završne reči kako bi se ova parnica nakon tri godina okončala.

U sudnici su bili Željkova majka, deka i baka Dragica Perić.

– Ne znam šta da kažem više, što se odlaže više. Doživeli smo veliku nesreću. Ubiše nam dete, preživljavamo veliku muku. Izgubismo nadu. Uvek kada pređem ovaj prag suda, setim se onog dana kada ostadosmo bez deteta. Divno dete. Ovde nešto nije u redu u ovom procesu. Oni to znaju. Mi svakog dana svraćamo na groblje. Tu i prolazimo. Svako veče zamišljam, svako ko nam je ovo uradio, nek mu se vrati na isti način. Svako veče zamišljam kako moj unuk dođe i kaže “baba, da te poljubim pa idem da spavam” – rekla je nakon suđenja baka Dragica.

Ovo suđenje je dva piuta počinjalo i zakomplikovano je kada je odbrana Dragana P. tvrdila da je on te noći bio u komatoznom stanju od alkohola jer mu je posle nesreće izmereno 2,27 promila alkohola u krvi. Odbrana tvrdi da je vozio Marko D., a da je nakon nesreće premestio Miodraga P. sa suvozačevog na vozačevo mesto. Onda je tražen biološki materijal s unutrašnjosti automobila i mnoge druge činjenice iz slučaja, a sudsko veće će doneti konačnu odluku.

Željko se te noći vraćao s posla, a optuženi i svedok s pijanke. O njihovoj bezobzirnosti postoje i snimcimci iz kafane u kojoj su bili. Željko je bio na stotinak metara od kuće kada je “golf” skrenuo, išao direktnno u njega u desno i usmrtio ga. Ova dvojica nisu stala da mu pomognu nego su nastavili. “Golf” je nađen dva kilometara odatle. detaljno.org