POLICAJKA KATARINA PETROVIĆ OSLOBOĐENA OPTUŽBI DA JE ODAVALA INFORMACIJE

Region

Policajka iz Valjeva Katarina Petrović, koja je uhapšena zbog sumnje da je odala informaciju da je kum predsednika Srbije Nikola Petrović pod dejstvom kokaina i alkohola izazvao saobraćajnu nesreću na Dedinju, oslobođena je danas presudom Višeg suda u Valjevu, objavio je na društvenoj mreži njen advokat Branko Ivković.

 

“Imam neizmernu čast da obavestim javnost da je Viši sud u Valjevu javno objavio presudu kojom je major policije Katarina Petrović iz Valjeva oslobođena od optužbe da je izvršila krivično delo iz člana 98 st.1 Zakona o tajnosti podataka. Nije ovo samo pobeda Katarine i njene porodice, nije samo pobeda pravde nad nepravdom, svetla nad tamom, ovo je pobeda jednog grada koji je prošlog leta ustao i rekao – Mi vam ne damo naše ljude”, napisao je Ivković.

 

Na ovu prvostepenu presudu Višeg suda u Valjevu, Više javno tužilaštvo u Valjevu ima pavo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu u roku od osam dana od dana prijema presude.

 

Podsetimo, saobraćajna nezgoda koju je izazvao Nikola Petrović, kum predsednika Srbije, dogodila se 7. marta, u Užičkoj ulici na Dedinju. On je tada skupocenim automobilom “meklaren” išao sporednom ulicom, a kada je došao do raskrsnice sa Užičkom, saobraćajnicom sa prvenstvom prolaza, nije se zaustavio na znak, već je nastavio.

 

Tada je udario automobilom u “opel korsu” u kojoj su bile dve žene, nakon čega su oba vozila udarila u ogradu Doma Patrijaršije, a dve žene zadobile su povrede.kolubarske.rs