Mirna Ću Otići: Nada Obrić Plače I Priča O Bolesti!

Region

Mirna ću otići: Nada Obrić plače i priča o bolesti!

Nada Obrić otvorila je dušu te pričala o svojim životnim borbama sa čak tri različite vrste kancera.

Naime, kako kaže, njena najveća snaga dolazila je od podrške njenih najbližih, a detalji njene lavovske bitke rasplakali su mnoge.

– Ja sam divno. Šta mi fali? Stvari koje su se meni izdešavale da sam preživjela tri karcinoma na tri mjesta, a jedan s drugim veze nema. To je tog momenta svijest da li ideš ili ostaješ, borba je strašna pred tobom. Noći provodite u razgovoru sa sobom. Svakom čovjeku preporučujem da je najstrašnije da padne. Naprotiv, kad sam saznala za dijagnozu, u ponedjeljak saznajem, u četvrtak sam imala operaciju. Kad dođe noć i legneš sama sa sobom onda je frka u glavi.

– Tu su djeca i kad vidiš koliko se djeca bore da ne prihvate tu činjenicu, onda se u nekim momentima ne zna da li oni tješe mene ili ja njih. Tu želju i riješenost da mi pomognu po svaku cijenu u tim strašnim noćima kad mislite da ne možete više ne mogu da opišem… Posebno poslije hemoterapija, ja sam spala na 45 kilograma. Nisam mogla da šetam, da hodam… Ja sam išla sama da kćerka ne vidi. Ista nevjerica, isti strah, ista ljutnja. Ista molba Bogu, sve je isto – pričala je Nada kroz suze i dodala:

– U takvoj situaciji je najbitnije da ste u sigurnim rukama ljekara. Djeca su mene tako razmazila, shvatila sam kako sam odgojila sjajne ljude. Mirna ću da odem kad dođe vrijeme za to. Ja se još ne dam… Čovjek mora da naše razlog da se bori. Nevjerovatno je kako čovjek shvati koliko je život lijep. Pronađite motiv zbog kojeg ćete se dići. Molim sviju da idu kod ljekara čim primjete da im nije dobro. Divno je ako vam kažu da vam nije ništa. Inat me je vodio kroz čitav život, ali onaj pozitivan. Život me nije mazio, ali sam uvijek imala neki pozitivni inat – poručuje pjevačica. (ekskluziva.ba)