Mala Vera tragala za plišanom igračkom, sa tatom lepila i oglase: Imala je veliki razlog da je ponovo zagrli

Region

Plišani Haski putuje i u Italiju?

Zamislite da šetate ulicom i na lokalnoj oglasnoj tabli naletite na oglas “Izbubljen prijatelj, ako ga nađete, molim vas da ga vratite za nagradu”. Vi sad mislite, neko je tužan jer mu je nestao kućni ljubimac, kad ono, ne, u pitanju je “samo” plišana igračka!

Ali iza tog “samo” krije se baš velika priča.

Pre nekoliko nedelja je na beogradskim banderama osvanuo takav oglas. Pozvali smo broj telefona i čuli “Privet” – ruska porodica nudila je nagradu pronalazaču plišane igračke Haskija. Na sreću, u roku od samo nekoliko dana ona je pronađena i vraćena u ruke devojčice Vere koja ni u jednom trenutku nije izgubila nadu!

Pitali smo Verinog tatu Nikolaja zašto je baš ta plišana igračka toliko vredna da ne može biti zamenjena nekom drugom. Njegov odgovor nas je zapanjio.

– Ova plišana igračka je jako bitna za moju ćerku Veru, a i za nas. Haski je sa nama proputovao oko 25 zemalja. Posetio je Kambodžu, Singapur, Bahrein, Jermeniju, Gruziju i mnoge druge zanimljive zemlje – rekao je Nikolaj.

Pričao nam je o tom danu kada je plišani Haski nestao. Primetili su da ga nema kada su napustili jedan beogradski tržni centar.

– Tog dana smo se šetali po Beogradu, razgledali i svratili u tržni centar. Kada smo se vratili kući, Vera se spremala za spavanje. Ubrzo smo shvatili da nema plišane igračke. Tražili smo je svuda i shvatili da je verovatno ostala u knjižari u tržnom centru. Sutradan smo se vratili tamo, ali nažalost niko nije mogao da je pronađe. Zatim smo svuda okačili oglas, molili ljude da nam pomognu da je pronađemo. Trećeg dana, moja devojka je otišla u biro za izgubljeno-nađeno gde su nas radnici dočekali šokirani jer tražimo izgubljenu plišanu igračku. Ipak, pokušali su da nam pomognu. Budući da su svi u knjižari znali da smo izgubili igračku, bacili su se u potragu i ubrzo je pronašli – objasnio nam je Verin tata

Plišani Haski želi u Italiju
Pitali smo ga gde će biti sledeća destinacija na koju će plišani Haski putovati. Nije bio siguran, ali mi se čini da joj se ipak smeši pica na nekom od italijanskih trgova.

– Ne znam, verovatno ćemo otputovati u neki od evropskih gradova. Verovatno će to biti Italija. Ako ne Evropa, plan nam je bio i da u nekom trenutku otputujemo u Šrilanku – planira Nikolaj.

Eto, male stvari koje život znače. Vera je ponovo ujedinjena sa njenim plišanim prijateljem, spremna da zajendno proputuju svet.

(Telegraf.rs)