Dirljivi trenutak koji se ne viđa često: Kamera uhvatila zagrljaj i poljubac mame i bebe morske krave

Svijet

Turistički vodiči Get Up And Go Kayaking na Floridi nedavno su snimili trenutak u kome majka morskog sisara nežno grli i ljubi svoje mladunče dok plivaju ispod površine Srebrne reke

Kada je u pitanju posmatranje divljih životinja, turistički vodiči “Get Up And Go Kayaking” (GUAGK) videli su skoro sve što državni parkovi Floride mogu da ponude.

Plutajući u providnim kajacima, vodiči i njihovi gosti iz prve ruke mogu da vide životinje iznad vode, ali i ispod nje, i to na mestu kao što je Državni park Silver Springs, prenosi Thedodo.

Oni su navikli da vide životinje svih vrsta kako međusobno komuniciraju, ali je nedavno primećen neočekivan i dirljivi trenutak između džinovske mame morske krave i njene bebe – i sve je to snimljeno kamerom!

“Beba morske krave i njena mama u zagrljaju danas“, napisao je “Ustani i kreni” Silver Springs (GUAGSS) na Instagramu. “Ovaj slatki trenutak uhvatio je naš vodič Džoš.”

Taj trenutak možete pogledati ovde:

Svima su se srca istopila dok su gledali bebu morske krave kako pliva do svoje mame i ljubi je u bradu. Majka je potom zagrlila dete perajama dok su ljudi plutali pored njih.

Neke morske krave žive u Srebrnoj reci Centralne Floride tokom cele godine i razmnožavaju se u novembru i martu. Hladnije vode u sezoni morskih krava privlače ove životinje koje žele da prošire svoje porodice, a potom, kad otopli, odlaze u dalje predele.

GUAGK vodiči vole kad god ugledaju nove bebe u državnim parkovima Floride, ali se ništa ne može uporediti sa mamom morskom kravom koja brine o bebici.

“Naišli smo na mamu koja još drži bebu kraj sebe”, napisao je GUAGSS u zasebnoj objavi na Instagramu.

Koliko god da je uzbudljivo iskusiti ove trenutke sa drugim ljubiteljima životinja na kajakaškim turama, GUAGK uvek strogo sledi protokol kada posmatra životinje u divljini, posebno kada su u pitanju bebe.

“Ako ugledate ovaj divan par duž Srebrne reke, vodite računa o tome da držite bezbednu udaljenost, jer je veoma važno da nove bebe morskih krava mogu da izrone kako bi udahnule vazduh kada im je potreban i da mama ima prostora da hrani svoje dete i sebe”, napisao je GUAGSS.

GUAGK vodiči vole da podele ove posebne trenutke sa gostima. Nisu sigurni da li će ova mama i beba ostati nakon završetka sezone, ali su presrećni što dele vodu sa njima dok su još u blizini. Onni obožavaju sve životinje koje sretnu na svojim putovanjima, ali će morske krave uvek imati posebno mesto u njihovim srcima.

“Osetite neki mir dok posmatrate ova neverovatna stvorenja kako polako teku sa strujom”, napisao je GUAGSS na Instagramu.

“Mogli bismo ceo dan da gledamo kako graciozno plivaju”.

(Telegraf.rs)