NE DOZVOLITE DA SE VAŠE DOSTOJANSTVO IZGUBI – ŽENSKO DOSTOJANSTVO JE NAJVEĆA ŽENSKA MOĆ

Zanimljivosti

Kada se dostojanstvo žene izgubi, to predstavlja poraz za nju, jer to znači da je dopustila sebi da zauzme stav koji žena s dostojanstvom nikada ne bi prihvatila.

Svaka žena treba da razume da je njeno dostojanstvo njena najveća snaga, iako mnoge to ne shvataju. Dostojanstvena žena je ona koja je sigurna u sebe i koja poznaje svoju vlastitu vrijednost. Često se žensko dostojanstvo poredi s muškim, ali ono nikada ne može biti isto. Muško dostojanstvo uglavnom proizlazi iz njegovih postignuća i uspjeha. Mnogi muškarci grade svoje dostojanstvo kroz materijalno bogatstvo, što je velika greška.

Muško dostojanstvo se očituje u načinu na koji se odnosi prema ženama. Žena koja poznaje svoju vrijednost ne moli muškarca ni za što. Ona ne dozvoljava nikome da je vrijeđa niti pristaje na ono što joj nije potrebno. Takva žena zna što želi i ne dozvoljava da je muškarac kupuje skupim poklonima i sitnicama. Dostojanstvena žena nikada neće pristati na sporednu ulogu u životu muškarca.

Nikada neće pristati da bude druga žena, da je netko iskorištava ili manipulira njome. Takve žene imaju poštovanje prema sebi, ali također i prema drugima. Dostojanstvene žene brinu o sebi, o svom izgledu i mentalnom zdravlju. Njih ne zanimaju tračevi niti tuđi životi. Dostojanstvena žena ne nosi krunu na glavi, već je nosi u sebi i ponaša se kao kraljica.

Ona nema potrebu dokazivati se nikome. Ona je uvijek ono što jeste i nikada ne glumi niti se pretvara da je nešto što nije. Zna da zaslužuje samo najbolje i ne pristaje na ništa manje od toga. Iako ima osjećanja i razumije bol, njeno dostojanstvo joj ne dozvoljava da bude slomljena i uništena do srži. Ona griješi, ali prihvaća svoje greške i uvijek se trudi izvući najbolje iz svake situacije u kojoj se nađe.

Žena gubi svoje dostojanstvo kada prestane vjerovati u sebe, kada iznevjeri ljude oko sebe, kada iznevjeri svoje stavove i počne idealizirati druge te tražiti idole u drugima. Međutim, žensko dostojanstvo uvijek se može vratiti, samo je potrebno raditi na tome. Žensko dostojanstvo je ono što žena nosi u sebi, to je njen temelj koji je čini istovremeno snažnom i fleksibilnom.

To je dragulj u njoj koji joj pomaže savladati svaku poteškoću i problem s kojim se suočava. Žena koja poznaje svoju vrijednost nikada ne gubi svoje dostojanstvo, jer ona sama određuje svoju vrijednost. Ženska vrijednost ne čine odjeća koju nosi, već ono što nosi u sebi. Zato je svaka žena dužna cijeniti sebe, voljeti sebe i graditi svoju vrijednost i dostojanstvo. Žensko dostojanstvo je najveća snaga žene, zapamtite to.

svezazenu.net