NIKADA SE NE VRAĆAJTE LJUDIMA KOJI SU VAS JEDNOM POVRIJEDILI

Zanimljivosti

Sigurno se pitate zašto biste trebali poslušati ovaj savjet, zar ne?

Možda osećate unutrašnji pritisak ili sumnju zbog razmišljanja o povratku toj osobi, ali duboko u sebi znate da biste napravili veliku grešku ukoliko biste im se vratili. Imate osećaj da će se stvari privremeno promjeniti, ali da će se ta osoba opet vratiti svojim starim navikama, kao i ranije. Ljudi su često tvrdoglavi i promjene im teško ide od ruke, posebno ako ne vide da je njihovo ponašanje problematično ili štetno.

Osećate se kao da više ne možete verovati toj osobi. Izdali su vas i razočarali više puta nego što možete brojati. I svaki put kad ste bili na ivici suza, ta osoba bi vam obećavala da će se promeniti, ali bi se ubrzo vratila svojim starim navikama. To je zaista podlo.

Čak i ako razmislite o ponovnom pokušaju s tom osobom, pitate se možete li ponovno otvoriti svoje srce prema njoj. Možda pokušate, ali vaša podsvjest će podići visoke zidove oko vas kako bi vas zaštitila od ponovnog razočaranja. Ako se vratite toj osobi, vjerovatno će biti mnogo stvari koje više nećete djeliti s njom. Nećete joj poveravati svoje tajne ili najdublje emocije jer ćete se plašiti da će vas opet iznevjeriti.

Zašto? To znate bolje od ikoga. Ta osoba nikad nije dovoljno pažljivo slušala vaše potrebe ili brinula o vašim osećanjima. Možda ste je videli kao osobu iz svojih snova, nekog kome ste davali šanse iznova i iznova. Ali da li su ih zaista zaslužili? Ta osoba nije bila oslonac u trenucima kada vam je bila potrebna podrška.

Nisu bili uz vas kad vam je bila potrebna uteha, kad ste se borili sa svojim demonima. Možda su bili blizu fizički, ali emocionalno nisu bili prisutni. Sećate li se kako ste sjedeli pored nje, suznih očiju, pokušavajući se nositi sa svojim problemima i osećajući se potpuno napušteno jer ta osoba nije učinila ništa da vam pomogne?

Nikada ne biste trebali vraćati se osobi koja želi da joj date sve, a ne namerava ništa vratiti. Nisu vam pružili dovoljno pažnje i uvek su bili ljubomorni. Možda ste, zbog njih, izgubili kontakt s ljudima koji su zaista brinuli o vama. Razmislite o boli koju ste svakodnevno podnosili zbog zanemarivanja.

Razmislite o trenucima kad ste se osećali napušteno i ostavljeno jer ta osoba nije bila uz vas. Nikada se ne biste smeli vraćati osobi koja obećava promenu, ali nikada je ne sprovede u delo. Ne verujte samo rečima, verujte delima. Vi, bolje od ikog, znate da reči mogu biti prazne ako ih ne prate dela.

Nikada se ne vraćajte osobi koja vas je povredila i ne pomaže vam da ozdravite. Ne zaboravite, ta osoba pripada vašoj prošlosti, ne vašoj budućnosti. svezazenu.net