Potresan oproštaj Voriorsa i Bogdana od Milojevića: Odigran jedan od najtužnijih mečeva u istoriji NBA lige

Showbizz

Ostaće Deki zauvek u srcima svih ljubitelja košarke

Prvi put od kada nas je tog 17. januara tragično i prerano napustio Dejan Milojević, njegov poslednji tim u kojem je radio, Golden Stejt noćas je izašao na teren. Sa suzama u očima, mnogobrojnim posvetama i himnom Srbije, Ratnici su odali počast svom pomoćnom treneru i pre svega bratu.

Rezultat utakmice protiv Atlante je noćas pao u potpuno drugi plan (134:112). I dalje niko u San Francisku ne može da veruje da nema čoveka koji je svojim osmehom uvek veselio sve oko sebe, koji je bio tu kada god je to bilo potrebno…

Sam susret u “Čejs Centru” na čijim zidinama stoji ogromna crno-bela fotografija Dejana Milojevića počeo je intoniranjem himne Republike Srbije, “Bože Pravde” u njegovu čast.

Svi igrači koji su se našli na terenu nosili su majice na kojima je pisalo “Brate” na srpskom jeziku, a kao što je bilo najavljeno, na dresovima je stajalo i srce u kojem su bili ispisani inicijali “DM”.

Pre početka meča, svi igrači su na sedište na kojem je inače sedeo Milojević ostavili svoje dresove. Bilo je tu suza, nisu ni navijači mogli da poveruju da Dekija više nema…

I sam Bogdan Bogdanović koji je bio u suprotnom taboru nosio je majicu sa natpisom “Brate”. A Stef Kari je posle prvog postignutog koša pokazao ka nebu.

Jednostavno, Dejan Milojević je bio veličina. Gromada. Baš zbog toga možemo da kažemo da je noćas odigrana jedna od najtužnijih utakmica u istoriji NBA lige.

(Telegraf.rs)