“Nisam htela, izvinite”: Čudan iskaz žene koja je ubila mladog stolara nasred ulice, pred njegovom suprugom

Showbizz

Sakis je sahranjen juče u rodnom selu

Žena (39) koja se sumnjiči da je prethodne subote u Halkidi na ulici ubila Sakisa N. (43), prijatelja njenog muža, danas je satima davala iskaz u tužilaštvu, a kako je rekla, nije imala nameru da ubije mladog stolara.

“Nisam htela to da uradim. Izvinjavam se njegovoj porodici”, rekla je navodno tokom saslušanja, prenose grčki mediji.

Jeziv zločin dogodio se nasred ulice, oko 8 sati ujutru, kada je Sakis krenuo na posao. Osumnjičena ga je sačekala kod njegovih kola i zadala mu više uboda sa najmanje dva noža, dok je Sakisova supruga čitav zločin gledala sa terase.

Policija je jednu oštricu pronašla u leđima žrtve, dok je druga, sva krvava, bila bačena kraj kola.

Motiv za ubistvo i dalje nije poznat, a ne zna se šta je sve tačno osumnjičena danas rekla na saslušanju, osim da nije imala nameru da ubije Sakisa.

“Nisam imala nameru da ga ubijem. Čak i kad sam iz sela krenula ka Halkidi, nisam o tome razmišljala”, rekla je navodno na saslušanju.

Advokati osumnjičene tvrde da se “o njihovoj klijentkinji govore stvari koje nisu tačne”, poput toga da je uznemiravala Siksa porukama i da mu je pretila.

“To nije istina i nema dokaza za to”, rekao je advokat Dimitris Andreou.

On je istakao da policija ima telefone i osumnjičene i žrtve te da se proveravaju sve poruke i pozivi, i da za sada nema dokaza za to da mu je pretila.

Niko u ovom trenutku ne zna šta se krije iza ubistva. Kolale su razne verzije – da su Sakis i osumnjičena bili ljubavnici, da je bila opsednuta njim, da ju je silovao kad su bili mlađi, pa da mu se sada osvetila…

“Tata, iskupila sam se”
Roditelji osumnjičene za ubistvo rekli su da ne mogu da veruju da je njihova ćerka počinila zločin.

Tvrde i da je trpela nasilje od supruga, te da su je videli sa modrim okom. Otac je rekao da mu je nakon zločina ćerka rekla: “Tata, iskupila sam se. Tri godine sam patila jer sam optužena za nešto što nisam uradila, a to više nisam mogla da trpim”. Potom mu se izvinila što je njemu i majci nanela bol.

Policija veruje da će ključni svedok u ovom slučaju biti suprug osumnjičene, koji se od detinjstva poznavao sa žrtvom, i koji bi trebalo da objasni kakvu su tačno vezu imali Sakis i njegova žena.

Podsetimo, advokat porodice ubijenog Sakisa tvrdi da ga je žena, koja se sumnjiči da je ubila njegovog klijenta, proganjala Sakisa do pre nekoliko godina.

I dok se policija i tužilaštvo ne oglašavaju o detaljima istrage, grčki mediji su objavili snimak iz jula 2021, na kojem se vidi osumnjičena na svadbi Sakisa i njegove supruge.

Nekih pet meseci posle svadbe Sakis je, prema rečima njegovog advokata, sa suprugom došao da kaže da je žrtva progona i da za ženu, koja se sad sumnjiči za njegovo ubistvo, traži zabranu prilaska.

Međutim, kako je naveo advokat, Sakis je tad “razgovorao sa svojim drugom, suprugom osumnjičene, te su “ispeglali” stvar, pa ga ova više nije proganjala, sve do ove subote, kada ga je izbola sa dva noža u 8 sati ujutru, kada je krenuo na posao.

Sakis je sahranjen juče u rodnom selu.

(Telegraf.rs)