Dušan (18) krenuo kod devojke, ali ga je vršnjak BMW-om pokosio na 200 metara od kuće: Njegova majka sada objavila potresnu pesmu posvećenu nastradalom sinu

Region

“Njegove točkove, motor je pokretao, a tvoje, noge, od veštog fudbalera, bicikl je polomljen, u toj nefer borbi, smrt je naišla iz suprotnog smera. Na dvesta metara, na pragu od kuće, začuo se prasak, da ugasi mladost, osamnaest godina, mladež na licu, i dečački osmeh što izaziva radost.”

Majka Dušana Mićića podelila je na društvenim mrežama pesmu koju je napisao Miodrag Miki Knežević, a koja je posvećena njenom nastradalom sinu i nosi naziv „Mladež na licu, piše Blic.

Podsetimo, Dušana Mićića (18) iz Sremske Mitrovice kobnog 9. juna 2019. godine ubio je njegov vršnjak. On je bio na biciklu, dok je M. A. vozio BMW i udario ga na samo 200 metara od kućnog praga.

Izlazio je iz sporedne ulice i prelazio nasip preko reke, kada je iz glavne ulice izleteo automobil koji ga je pokupio svom silinom. Te večeri je krenuo kod devojke, ali nikada tamo nije stigao. Još jedan mladi život ugašen je bez razloga.

Pesmu koja je posvećena nastradalom mladiću, prenosimo u celosti:

Sve nestade u trenu, oči se sklopile, anđeli se raduju, novome drugaru,

Oni su srećni, pojačanje su dobili, a ko će utešiti jednu malenu Maru.

Stefan sliku posmatra, i brata čeka, da ga rukama zagrli, da mu navrati,

Kapija je zaključana, a ključ sakriven, Dušan je u raju, on ne može da svrati.

Jedan će se juni, pamtiti još dugo, kad se gvožđe sudarilo uz silni lom,

Jedan je mladić, odleteo put neba, zauvek je napustio svoj topli dom.

Dok se u aprilu, rođendanska pesma, sa neba razliva, kao božanska arija,

Da se Duško i Marta, naslade mirom, a zajedno sa njima, raduje se Sarija.

Život jeste bajka, ali protkan tugom, sve se naše nade u trenutku sruše,

Onda je teško da se pronađu reči, jer se iste utapaju i u jecaju guše.

I ovi će stihovi, da pronađu dubine, da se utope u boli, jedne porodice,

Znam, neće im vratiti voljeno čedo, radost u srcima, niti osmeh na lice.

Ali će možda, da popune prazninu, u rukovet spoje, sve prohujale noći,

Na tren će oživjeti uspomene sretne, da im se nađu u njihovoj samoći.

„Rekla sam ‘pokupiće nekoga’, ali nisam mogla ni da sanjam da će da udari moje dete“
Marta Micić, majka preminulog Dušana, ispričala je ranije za medije da je njenog sina udario vršnjak koji je u tom trenutku imao probnu dozvolu.

„Četvoro dece bilo je u tom automobilu, nije bilo osobe koja bi nadzirala vozača, kao što je zakonom propisano. Na sve to, vozio je BMW koji ima daleko veću kubikažu od one koju je sa probnom dozvolom smeo da vozi“, ispričala je Marta Mićić, majka poginulog dečaka.

To četvoro dece iz automobila, kako dodaje, poznavalo je Dušana. Sve se odigravalo u blizini njihove kuće, uviđaj, dolazak policije i hitne, okupio se i narod, ali niko im nije javio da se njihovom sinu desila strašna tragedija.

Tek je posle nekog vremena devojka posumnjala da se dešava nešto čudno jer Dušan nije dolazio, niti se javljao. Slala mu je poruke, „gde si do sada, brinem“ i zvala više puta.

Na kraju se na njegov telefon javio tehničar hitne pomoći i obavestio devojku da je Dušan doživeo saobraćajnu nesreću i da je u besvesnom stanju na putu do bolnice. Devojka je ubrzo obavestila porodicu šta se desilo. Dušan je transportovan za Novi Sad, ali je ujutru izdahnuo. Bio je moždano mrtav, no srce mu je zbog adrenalina i šoka kucalo sve do 6.10.

„Taj dan se čula ogromna škripa kočnica pod ručnom, muzika je tukla iz automobila. Ceo dan je divljao automobilom. Stajala sam napolju, otac je prokomentarisao da će ili udariti u banderu, ili će pokupiti nekoga. Nisam mogla ni da sanjam da će da udari moje dete. U izveštaju sa mesta nesreće pisalo je da nije bilo tragova kočenja, ali je suprug ujutru rano otišao i fotografisao tragove. To nam je posle u procesu polupriznato. Rečeno je da taj promer točkova može da odgovara automobilu, ali da nije 100 posto potvrđeno“, ispričala je ranije neutešna majka. nova.rs