Srce malo hrabro ❤ Roditelji su ga kao bebu tako KRVNIČKI ZLOSTAVLJALI da je ostao BEZ OBE NOGE:

Region

Tad ga je kao DEVETO DETE USVOJILA ONA i mali Toni će u sredu OSTVARITI NAJVEĆI SAN
Kao bebu su ga roditelji zlostavljali zverski. Zbog toga je danas, sa samo devet godina, već pola svog života invalid. Da bi ga spasili, lekari su morali da mu amputiraju obe noga od kolena naniže. Onda je usvojen. I čini se da je život konačno počeo da mu se odužuje za sve nedaće i patnje koje je od rođenja preživeo, a uskoro će ovaj hrabri dečak ostvariti jedan od svojih snova.

Toni Hadžel bio je inspiracija Britancima, ali i ostatku sveta, kada je njegova priča obelodanjena. Zbog njegove teške sudbine i amputacije nogu su svi plakali, a kada je prohodao – suze su tekle od radosti. Kao zahvalnost lekarima, koji su mu spasili život u dečjoj bolnici Evelina, Hadžel je krenuo u šetnju od 10 kilometara na svojim protetskim nogama, sa ciljem prikupi 500.000 funti u dobrotvorne svrhe, ali je sakupio četiri puta više! Sada je pozvan je na Kraljevu baštensku zabavu u Bakingemskoj palati.

“Toni je presrećan zbog kraljevskog poziva”
Paula Hedžel, žena koja ga je usvojila, rekla je da je Toni “prezadovoljan” jer je dobio poziv od kralja Čarlsa.

“Toni je presrećan i uzbuđen što ga je kralj pozvao na zabavu u Kraljevskom vrtu u Bakingemskoj palati ove srede – hajde da sunce sija”, napisala je ona na društvenoj mreži X, nekadašnjem Tviteru.

Uz dirljive reči priložena je i fotografija malenog i veselog Tonija, koji ponosno drži svoj poziv za zazbavu.

Toni je, naime, izgubio obe noge nakon što je pretrpeo užasno zlostavljanje kao beba.

Dobio komplikacije, doktori mu jedva spasili život
Njegovi biološki roditelji Entoni Smit, tada 46-godišnjak, i Džodi Simpson, koja je imala 24, toliko su ga zlostavljali da je zadobio višestruke prelome udova.

Čak ni tada ga nisu prevezli u hitnu pomoć, već je jadni dečak čekao 10 dana na njihovu reakciju i za to vreme je zadobio višestruku insuficijenciju organa i septikemiju, opasnu infekciju krvotoka.

Osoblje londonske dečje bolnice “Evelin” spasilo mu je život, ali su morali da mu amputiraju obe noge u predelu ispod kolena kada je imao samo četiri godine.

Početkom ove godine imao je složenu operaciju, koja mu je pomogla da koristi protetiku bez štaka.

Protetski udovi i invalidska kolica
Paula i suprug Mark, koji imaju još osmoro dece, moraće svake nedelje da putuju 400 kilomentara od kuće u Kings Hilu, u Kentu, do bolnice kako bi hirurzi vodili računa o adaptaciji i što boljem prilagođavanju dečaka na nove udove.

Devetogodišnji školarac će imati okvir, koji se naziva kavez za fiksiranje, pričvršćen za ud do godinu dana, što znači da će mu trebati invalidska kolica.

Procedura takođe uključuje nameštanje njegove butne kosti svake nedelje, što će izazivati konstantan bol. zena.blic.rs