Kako je Balašević govorio o Oliveru Ivanoviću: „Ovo je dobar trenutak da izjavim saučešće svima nama koji živimo u ovoj zemlji“

Region

Pre nekoliko dana obeležena je šesta godišnjica ubistva Olivera Ivanovića.

Đorđe Balašević ili „panonski mornar“, kako su ga odmila zvali mnogobrojni poštovaoci njegovog rada, osvrnuo se na ovaj tragičan događaj za celu Srbiju tokom svog koncerta 2018. godine.

Samo nekoliko dana nakon ubistva lidera Građanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda“ (koje je i šest godina kasnije nerazjašnjeno), Balašević je svojoj publici uputio nekoliko reči kojim je iskazao nezadovoljstvo situacijom u zemlji.

„Moramo neke stvari da priznamo sami sebi. Moramo da priznamo da živimo u zemlji u kojoj čoveka ubiju sa pet metaka u leđa, zato što misli drugačije. Pošto smo jako osetljivo društvo i verovatno će se naći… Ne govorim po imenima ali ako govorim o novinarima i kažem ‘onaj žvalavi’ vi ćete znati na koga mislim. Nadam se da neće moći da me tuži, prozvaće me odmah za te stvari. Tužiće me ovi atentatori za duševnu bol što sam rekao da su pucali u leđa jer mnogo je elegantnije da kažeš da je sa pet metaka pogođen u grudi jer onda su to profesionalci, nisu ubice i kreteni“, naveo je on i dodao:

„Nije ovo mesto da daljem pričam o tome. Nije ovo ni trenutak da izjavljujem saučešće porodici, ali je ovo, čini mi se, sasvim dobar trenutak da izjavim saučešće svima nama što još uvek živimo u takvoj zemlji“, zaključio je Balašević tom prilikom.nova.rs