“Želimo da zna da nije sama”: Đaci velikog srca prikupljaju novac za ranjenu nastavnicu u Ribnikaru

Region

Ovi đaci već su se dokazali u mnogobrojnim humanitarnim delima

Učenici Sportske gimnazije iz Beograda 29. januara odigraće dve predstave u pozorištu “Dadov” za nastanicu istorije Tatjanu Stevanović, ranjenu u masakru u OŠ “Vladislav Ribnikar”. Kako za Telegraf.rs kaže njihova profesorka Verica Đoković, predstavu pod nazivom “Zamislite” đaci će odigrati u dva termina, i to u 18 i 20 sati.

– Sav prihod od prodatih ulaznica namenjen je profesorki Tatjani Stevanović, koja je povređena u tragediji u Ribnikaru. Ribnikar je naša kolektivna rana. Da se nikada ne ponovi taj dan i da se ne zaboravi. Verujem da živimo u humanom društvu u kome čovek ne sme da ne vidi čoveka pored sebe. Beznađe i apatiju pobedićemo solidarnošću, brigom za druge, darovanjem. Želimo da Tatjana zna da nije sama – poručuje profesorka Đoković.

Ona kaže da je dramski tekst po motivima pesme Duška Radovića napisala profesorka Ivana Marinko, dok su zajedničkim radom režirale predstavu.

– Predstava govori o ljubavi, zajedništvu, razumevanju. Da bismo skupili više novca, osmislili smo bedževe za predstavu, koje će učenici Sportske gimnazije prodavati vršnjacima u svim beogradskim školama. U našim dosadašnjim humanitarnim akcija, pa i u ovoj, prvu podršku i vetar u leđa daje nam divna Danijela Popović Jurić i RED Communication agencija. Zahvaljujemo se glumici Mileni Vasić, koja je rado pristala da promoviše ovu našu ideju. Volela bih da svi ljudi dobrog srca, preduzeća i kompanije slede njihov primer, da nam pomognu da skupimo novac i ovim malim gestom pokažemo Tatjani da razumemo njenu bol – poručuje profesorka Sportske gmnazije.

Podsetimo, ovi đaci već su se dokazali u mnogobrojnim humanitarnim delima, a prva predstava koju su odigrali bila je namenjena prikupljanju novca za lečenje njihovog drugara Ognjena Kapate koji boluje od leukemije visokog rizika.

Podršku i pomoć u prikupljanju sredstava možete pružiti putem računa: 160600000190156812

(Telegraf.rs)