Loše vesti o stanju Boriše Simanića: Srpski košarkaš izgubio bubreg, udarac na Mundobasketu naneo ogroman problem

Region

Plasman košarkaške reprezentaciej Srbije u četvrtfinale Mundobasketa ostao je u senci užasne vesti koja nam je ovog nedeljnog popodneva stigla sa Filipina, da je našem reprezentativcu Boriši Simaniću odstranjen bubreg zbog udarca koji je zadobio tokom meča sa Južnim Sudanom.

Iako se u prvi mah činio znatno bezazlenijim, udarac sudanskog košarkaša Nunija Omota u meču prve faze takmičenja imao je strašne posledice.

Boriša Simanić je nakon jednog duela u reketu udaren laktom u predelu bubrega, nakon čega je krilni centar Srbije uz bolnu grimasu napustio teren.

Ubrzo se ispostavilo da je situacija znatno ozbiljnija nego što je na prvi pogled izgledalo i Simanić je ubrzo završio u bolnici gde je i operisan.

Iako su prethodnih dana iz Manile stizala uverenja da je izbegnut najgori scenario i da se naš reprezentativac nakon hirurški zahvata dobro oporavlja, u nedelju popodne stigle su vesti da je Boriši na kraju ipak odstranjen bubreg.

Ova vest bacila je u senku odličnu igru košarkaša Srbije u duelu sa Dominikasnkom Repulikom, koja je im je donela i plasman među osam najboljih reprezentacija na planeti.

Pred meč sa Italijom košarkaši Srbije su napravili lep gest i na klupu za rezervne igrače postavili Borišin dres, koji je tamo stojao čitavu utakmicu. Na taj način su njegovi saigrači i stručni štab pokazali da su uz svog saborca, a sigurni smo da je i cela zemlja trenutno mislima uz Simanića.

Ovim putem redakcija Sportala upućuje poruke podrške Simaniću, uz želje za što skoriji oporavak i povratak na teren.

sportal.blic.rs