Jokić sa samo jednim promašajem iz igre srušio Indijanu: Asistencija ga delila od tripl-dabla

Showbizz

Velika pobeda najboljeg Denvera predvođenog najbolji košarkašem današnjice!

Košarkaši Denver Nagetsa dočekali su tim Indijane Pejsersa na svom terenu i tom prilikom slavili rezultatom 117:109, po četvrtinama 28:28, 32:29, 29:27, 28:25.

Prva četvrtina obilovala je prelepim potezima našeg košarkaša Nikole Jokića, koji je ovu deonicu završio sa šest poena, šest skokova i četiri asistencije.

Dosta problema je imao sa Pejsersima, koji su napadali na svim nivoima, veoma dobro se kretali i bili raspoloženi u šutu.

Uspeli su da se snađu u sudijskom kriterijumu, koji nije dozvoljavao više kontakta, već je svaki bio faul, pa su iz tog razloga često na liniji bacanja, čak i uz pogodak, završavali igrači Indijane.

Ostaće upamćeno da je Jokić drugu četvrtinu nešto ranije morao da napusti zbog rana tri faula na skoro pet minuta do kraja poluvremena, a prvo poluvreme je završio sa učinkom od šest poena, osam skokova i sedam asistencija.

Uprkos tome, Nagetsi jesu uspeli da nađu raspoložene igrače, pa je tako odgovornost na sebe preuzeo fantastični Redži Džekson, a pored toga tim je krenuo da igra veoma dobru odbranu, pa je u jednom trenutku nastala velika prednost od devet poena.

Ipak, u završnici poluvremena nekoliko grešaka Mareja, Gordona, a na kraju i cele odbrane kada je Brus Braun pretrčao ceo teren za 2,9 sekundi i položio skoro otvoren šut za konačni rezultat poluvremena 60:57, odnosno svega tri poena prednosti za Nagetse.

U nastavku utakmice usledili su usponi i padovi, ali treća četvrtina je bila zlatna za Jokića, nije imao nijedan promašaj i uspeo je da ostavir vrhunski individualni učinak.

Nikola Jokić je nakon četiri četvrtine brojao do 25 poena, 12 skokova i devet asistencija i tako bio na samo asistenciju do tripl-dabl učinka, ali mnogo važnije uzeo je bitnu pobedu i doveo tim do vrha zapada po broju pobeda.

Pored Jokića Marej je dodao 25 poena, koliko je imao i Majkl Porter, a zapaženu partiju imao je i Eron Gordon sa 20 poena.

Na drugoj strani bilo je toliko dvocifrenih da je bolje istaći one koji nisu. Od deset igrača koji su igrali samo trojica nisu dali više od deset poena, ali su se svi upisali, što pokazuje timsku snagu Pejsersa. Ipak, najbolji je bio bivši igrač Denvera, koji dobro poznaje halu i koševe, Brus Braun. Postigao je 18 poena, uhvatio 10 skokova i podelio šest asistencija. Na to je imao i tri ukradene lopte.

Naredni meč u NBA ligi Denver će igrati protiv Seventisiksersa i to u gostima, dok će Pejsersi igrati u hali Juta Džeza.

Tok meča
Četvrta četvrtina

12. minut – 117:109 – Zida Jokić protv Tarnera i uspeva da izvuče slobodna bacanja, prvi put ide na liniju penala Nikola Jokić. 25 njegovih poena. Prvo bacanje je pogodio, drugo promašio, ali je popravio Gordon. Topin diže trojku i pogađa svoju treću na ovom meču. Marej pogađa iz okreta šut. Nemhart još jednom pogađa, a sada krađa lopte pri izvođenju. U nezgodne pozicije sebe stavljaju igrači Denvera. Hild šutira i opet promašuje. Sada kreće penal završnica, fauliran Gordon za dva bacanja, a pogađa oba na samo 35 sekundi do kraja meča. Još jedan faul sa druge strane i tu je bio kraj utakmice.

10. minut – 111:101 – Poziva akciju Jokić na 2,2 sekunde do kraja napada, Gordon šutira za tri poena, ali promašuje. Odličan prodor Brusa Brauna i laki poeni. Majkl Porter postiže novu trojku. Postiže nove poene Nikola Jokić iz ofanzivnog skoka. Tajmaut Karlajla. Sada lopta ide u ruke Mareju, Jokić nekoliko puta pravi blokove, probao je šut preko ruke, ali jako težak pokušaj. Promašuje Badi Hild za tri poena, Jokić na drugoj strani bez spuštanja lopte i pogađa! Samo jedan promašaj na utakmici ima Jokić!

8. minut – 104:95 – Umalo izgubljena lopta, ali se vraća do Jokića i ubacuje to Nikola u koš. Faul u napadu Gordona pri otvaranju prostora u reketu. Svi se ljute na sudije. Majk Meloun je tražio čelendž. Sudije su nakon gledanja snimka odlučile kako nema faula i biće poeni. Braun postiže prve poene u drugom poluvremenu. Dodaje Jokić Porteru iz kratkog otvaranja i ovaj to koristi, ostaje još jedno dodavanje Jokiću do tripl-dabla. Postiže Obi Topin poene za Pejserse. Gubi 18. loptu Denver tako što je Redži Džekson napravio nošenu loptu. Promašuje porter nakon Jokićeve asistencije za tripl-dabl. Postiže Nikola poene ispod koša. Karlajl traži novi tajmaut. Meloun opet negoduje zbog kontakata nad Jokićem.

4. minut – 95:91 – Preuzima sada odgovornost Džamal Marej, 21. poen je postigao startom poslednje deonice. Badi Hild promašuje šut za tri, pravi se razlika. Denver igra bez Jokića, Meloun ga čuva za završnicu ukoliko bude bilo potrebe. Maturin dobija bacanja nakon što ga je Votson faulirao. Redži Džekson šalje neuhvatljivo dodavanje Diandre Džordanu i gubi loptu. Maturin sada solira i forsira sa druge strane, njegov promašaj. Kristijan Braun ide na polaganje, prolazi kroz odbranu glatko. Jak faul Kristijana Brauna na Maturinu, daje mu bacanja. Maturin pogađa oba. Vraća se Majkl Porter u igru. Neverovatna scena, druga tehnička Diandre Džordanu. Neverovatno. Vraća se Jokić. Maturin daje još dva poena i pravi respektabilnu seriju.

Treća četvrtina

Na kraju treće deonice Nikola Jokić je vezao 10 poena, pa je tako deonicu završio sa 16 poena, 10 skokova i osam asistencija, samo dve do tripl-dabl učinka.

12. minut – 89:84 – Promašuje šut Mekonel, kreće protok lopte od Jokića, Porter dolazi do lopte i pogađa trojku. Nekoliko grešaka Denvera sada u napadu. Jokić šalje jedno vaterpolo dodavanje koje je nasmejalo publiku i sve prisutne. Četiri vezana poena Jokića teraju Karlajla na novi tajmaut. Nema Jokić promašaj iz igre u drugom poluvremenu. Nagetsi na pauzu idu sa pet poena prednosti, a Jokić je na dve asistencije do tripl-dabl učinka.

8. minut – 78:75 – Jokić zida leđima, udvajaju ga, dodaje Mareju, ali on promašuje šut za tri poena. Jokić sa tri četvrtine terena dodaje Porteru, koji poentira za dva preko igrača. Tajmaut Karlajla da spreči nalet Nagetsa, nerešeno je. Nastavlja Jokić da dominira, postiže 12. poen na četiri minuta do kraja treće deonice.

4. minut – 67:69 – Nekoliko fantastičnih napada Indijana Pejsersa, samo minut i po je prošlo od starta poluvremna i već su uspeli da preokrenu rezultat u svoju korist. Meloun traži tajmaut da smiri ekipu. aren Marej gubi dribling, dodaje Gordonu koji se dobro pozicionirao u srcu reketa. Pogađa dodatno bacanje Gordon. Još jedna trojka Hilda. Jokić igra leđima, ali ga udvajaju. Porter iz driblinga sa poludistance pogađa. Zida Jokić, ali Hild upada sa strane i pravi faul na Jokiću. Loše dodavanje Portera ka Jokiću, ali Indijana ne uspeva to da valorizuje.

Druga četvrtina

Ostaće upamćeno da je Jokić ovu četvrtinu nešto ranije morao da napusti zbog rana tri faula na skoro pet minuta do kraja poluvremena, a prvo poluvreme je završio sa učinkom od šest poena, osam skokova i sedam asistencija.

12. minut – 60:57 – Kaldvel Poup pogađa trojku i donosi tri poena prednosti. Dobra odbrana Denvera. Kej Si Pi sada fintira da ulazi u blok sa Gordonom, pa ide u suprotnu stranu, ulazi u kontakt sa Majlsom Tarnerom i pogađa uz faul. Pogađa i dodatno slobodno bacanje. Novi faul Majlsa Tarnera, ovog puta na Redžiju Džeksonu, ali sudije kažu da nije bilo na šutu. Tarner je napustio igru iz istog razloga kao Jokić. Odlična odbrana Denvera u nekoliko vezanih napada. Preuzima odgovornost na sebe Redži Džekson i to rezultuje poenima za Nagetse. Brus Braun smanjuje razliku od devet poena zom trojkom. Marej gubi loptu, Džekson zakucava na drugoj strani. Poslednji napad ima Denver. Marej ulazi u kontakt sa Džeksonom fauliran je na 2,9 sekundi do kraja poluvremena. Promašuje jedno bacanje. Drugi put precizniji. Braun uspeva da pretrči ceo teren i pogađa polaganje za kraj poluvremena.

7. minut – 38:40 – Ispada lopta Taneru, Jokić uzima loptu i predvodi napad, sam je Porter, to naravno vidi Somborac, dodaje i pogađa trojku! Faul u napadu Nikole Jokića, navodno se kretao u bloku i ovo je treća lična centra Nagetsa. Dobro se postavlja sada Jokić, Tarner je probao da iznudi faul Jokića, ali samo je napravio faul u napadu. Karlajl traži čelendž, sudije će morati da pregledaju ovu situaciju. Nakon gledanja snimka odlučili su da ostanu pri prvobitnoj odluci. Jokić napušta teren za svaki slučaj. Teško da će se vraćati na teren do kraja poluvremena

4. minut – 35:35 – Jokić šalje lob dodavanje Mareju, laserski precizno i bek Denvera to koristi. Pravi faul Jokić sada, a Tarner pogađa i imaće dodatno bacanje. Promašuje Tarner. Nova asistencija Nikole Jokića da Mareja, koji potom postiže dva poena i to tera Pejserse da traže tajmaut.

2. minut – 30:32 – Mareju je dosuđen defanzivni faul, što će sudija proveriti nakon čelendža trenera koji se ne slaže sa tom odlukom. Preinačena je odluka, nema faula na Mekonelu, posed za Denver. Džeksona agresivno napadaju odbranom. Marej koristi preuzimanje, šutira sa poludistance i cepa mrežicu Džamal Marej. Kristijan Braun ide na prodor i dobija faul i bacanja. Promašuje oba bacanja. Diandre Džordan pravi faul u napadu i usled prigovora sudijama dobija tehničku grešku. Upitan je faul. Hild pogađa slobodno bacanje. Rastu tenzije na terenu. Jokić se vratio na teren.

prva četvrtina

Nakon prve četvrtine Nikola Jokić ima šest poena, šest skokova i četiri asistencije, pa se očekuje još jedna tripl-dabl partija.

12. minut – 28:28 – Cela startna linija Denvera napustila je teren, pa je došlo do promene. Redži Džekson nakon faula pogađa dva bacanja, a onda na drugoj strani Diandre Džordan pravi faul. Lopta je sa strane za Indijanu. Poslednji napad u četvrtini, Ajzea Džekson promašuje poludistancu. Kraj prve četvrtine.

10. minut – 25:26 – Jokić oranizuje napad sa vrha kapice, nema rešenja da doda, ali saigrači mu čiste prostor i on to koristi da se spusti do obruča. Već u sledećem napadu okrenut leđima vidi Redžija Džeksona na prodoru, koji pogađa lagano polaganje. Šutira Nikola sada sa desne noge, ali promašuje. Faul u napadu Maturina.

7. minut – 18:16 – Vrhunska odbrana Mareja i Jokića za kontranapad i otvorenu trojku Portera. Nestvaran pas Jokića nije iskoristio Redži Miler, a onda u kontranapadu zakucava Jokić! Biće prvi tajmaut na meču. Nestvarno dodavanje preko celog terena iz auta od strane Jokića, ali nije uspeo da pogodi ispod koša Džamal Marej zbog faula. Pogađa zato dva slobodna bacanja. Krenuo je Jokić da radi ono svoje, prelepo alej-up dodavanje za zakucavanje Gordona.

3. minut – 6:6 – Odličan start utakmice oba tima, rana prednost. Džamal Marej ulazi u prodor sa desne strane nakon bloka Jokića i pogađa težak šut van Bbalansa. Odlično trčanje Badi Hilda od lopte i dobija pas za zakucavanje. Sada sliča situacija sa druge strane i fauliran uz pogodak Eron Gordon. Promašio je dodatno bacanje. Ujednačen start oba tima.

Najava utakmice
Dvostruki MVP i osvajač NBA titule Nikola Jokić će sa svojim timom tražiti pobedu, kako bi probao da se pozicionira kao tim sa najviše pobeda na zapadu.

Trenutno to prvo mesto dele oni sa Oklahoma siti Tanderima i Minesota Timbervulvsima, sa tim da imaju više utakmica.

Pejsersi su ove godine veoma dobri, trenutno zauzimaju četvrtu poziciju na tabeli sa 23 pobede i 15 poraza, ali sa malom verovatnoćom da uskoro njihova pozicija raste.

Prema kladionicama izraziti favorit je Denver sa kvotom 1.20, dok je kvota na Pejserse 5.00.

(Telegraf.rs)