Majka, koja je flašicom tukla bebu do smrti, napadnuta ispred suda: Čekao je otac deteta, nosila je pancir

Region

Majka bebe koja je ubijena u blizini Soluna tražila da je podvrgnu psihijatrijskom veštačenju

Otac bebe koju je majka 9. januara ubila udarcima flašicom u glavu u njenom domu u Veriji, napravio je danas scenu ispred suda u trenutku kada su njegovu bivšu partnerku vodili u pritvor.

Osumnjičena je imala žestoko policijsko obezbeđenje i pancir, međutim otac bebe je uspeo da se probije do nje i da joj uputi uvrede.

“Sram te bilo”, urlao je čovek koji je ostao bez deteta, koje je ostalo pod nadzorom njegove bivše partnerke.

Beba je ubijena 9. januara tokom podneva, dok ju je majka hranila. Sumnja se da joj je lobanju smrskala rukama i flašicom, dok su u kući bile njene dve ćerke iz prvog braka, stare 6 i 7 godina. Devojčice su u panici vrištale kada su videle šta majka radi bebi, i otrčale su po pomoć. Ubrzo su u kuću uleteli baba i deda, ali nažalost, beba je već bila bez svesti. Dete je proglašeno mrtvim po dolasku u bolnicu.

Navodno je majka, kada je ugledala svoje roditelje, rekla da je bebi “naudila nevidljiva sila”.

Tokom današnjeg saslušanja koje je trajalo tri sata majka je navodno rekla “da nije mislila da ubija svoje dete već nešto vanzemaljsko”, a putem advokata je zatražila da bude podvrgnuta psihijatrijskom veštačenju.

Osumnjičena je navodno i ranije imala psihičkih problema zbog kojih je ranije bila hospitalizovana i pila je lekove. Ove informacija nisu zvanično potvrđene iz tužilaštva. Inače, reč je o ženi koja je zdravstveni radnik i radila je u jednoj bolnici u Grčkoj.

Dok je dalja sudbina osumnjičene neizvesna, otac ubijene bebe odlučio je da tuži njenu porodicu koju optužuje “da su njeni saučesnici”.

Otac je besan jer su njeni roditelji, kako tvrdi, bespravno došli do dozvole da sahrane dete.

“Ukrali su mi moje dete, svi su njeni saučesnici… I deda… Nemam reči. Obe njene devojčice sam gledao kao da su moje, pitajte svakoga u selu”, besno je govorio otac ispred suda.

(Telegraf.rs)