Tinejdžer umalo ispao iz aviona: Sedeo pored otvora kad je otpao poklopac, ostao bez košulje, ali snimio selfi

Svijet

Tinejdžer koji je sedeo odmah pored otvora čiji je poklopac otpao na visini od 5.000 metara ostao je bez košulje i pretrpeo opekotine

Podsetimo, incident se dogodio na letu AS1282 između Portlanda (PDX) i Ontarija (ONT) u petak 5. januara kada‚je sa aviona otpao panel koji je pokrivao nekadašnja su vrata za evakuaciju u slučaju nužde, o čemu je pisao i Aero.

Srećom, prilikom nesreće nije bilo žrtava. Štaviše, niko nije ozbiljnije povređen, ali je kompanija obustavila letove svih aviona ovog tipa, a samo dan nakon incidenta stigla je i direktiva Federalne vazduhoplovne administracije da se prizemlji više od 170 aviona B737 MAX9 nekoliko američkih kompanija.

Danas se otkrilo da je prava tragedija zaista izbegnuta – za dlaku.

Naime, petnaestogodišnji tinejdžer po imenu Džek uspeo je da izbegne sigurnu smrt iako je sedeo pored vrata za evakuaciju koja su otpala na visini od 5.000 metara. U trenutku Džeka je najverovatnije spasio sigurnosi pojas, navodi Business Insider, a u čitavom haosu ostao je bez košulje koja je isisana iz aviona, ali je ipak uspeo da pobegne od užasa.

Putnica na ovom letu Keli Bartlet je napravila selfi sa dečakom koji je sedeo na srednjem sedištu u redu, kako bi “obeležila” svoju susret sa smrću.

Džek je došao do Keli koja je kako kaže pokušala da ga smiri i uteši, a komunicirali su dopisujući se na njenom tablet uređaju – jer nisu mogli od maski za kiseonik i buke.

I pored toga što je ostao bez košulje i pretrpeo vidljivu “opekotinu od vetra”, Keli je rekla da se Džek dobro oseća, objavio je magazin People, a preneo Daily Mail.

Ona se priseća kako je Džek najviše bio zabrinut za svoju majku koja je sedela na mestu pored prolaza u oštećenom redu. “Džek i njegova majka su se sreli kada smo sleteli”, dodala je Keli.

Osim FAA, istragu o problemima na avionima Boeing 737 MAX9 otvorio je i američki Nacionalni odbor za bezbednost u saobraćaju (NTSB).

Kompanija Alaska Airlines ponudila je svim putnicima leta AS1282 po 1.500 dolara odštete i plaćene troškove psihološkog savetovanja posle proživljene traume.

(Aero.rs)