Saudijci iznenadili Luku Modrića: Zvijezda Real Madrida dočekana s cvijećem, peharima i tamburom

Showbizz

Fudbaleri Real Madrida doputovali su u Riyadh, gdje ih očekuje turnir Superkupa Španije.

Kraljevski klub je u glavnom gradu Saudijske Arabije dočekan kraljevski, a Saudijci su se posebno potrudili oko njima najomiljenije zvijezde Real Madrida.

Kada se Luka Modrić pojavio na vratima aerodroma, odmah je u ruke dobio cvijeće. Na tome je zahvalno klimnuo glavom te krenuo prema izlazu.

No, to nije bilo sve. Modrića je tada preuzeo saudijski odbor za doček. S njegove desne strane postrojeni su nosači pozlaćenih pehara, a jedan Saudijac je Modriću u čast udarao u tamburu.

Hrvatski veznjak bio je vidno iznenađen ovakvom dobrodošlicom. Iako su ga po izlasku iz aerodromske zgrade stotine obožavatelja dozivale moleći za selfie ili autogram, samo je produžio prema klupskom busu.

Nije čudno da Saudijci ovako dočekuju Modrića. Poznato je kako su u sklopu velike tržišne ofanzive, dovođenja najvećih svjetskih zvijezda u njihovu ligu, upravo kapitena Hrvatske označili kao jednu od glavnih meta.

Iako Modrić ima 38 godina, od ljeta ga Al Ahli i Al Ittihad mame ponudama od 200 miliona eura (391,18 miliona KM) za tri godine.

Prošlog ljeta je Modrić umjesto toga odabrao produženje s Real Madridom.

Saudijci se nadaju da će ga idućeg ljeta natjerati da se predomisli.

radiosarajevo.ba