Ovako će izgledati serija iPhone 16 mobitela?

Zanimljivosti

Apple je na jesen prošle godine predstavio iPhone 15 seriju, a njena nasljednica očekuje se na jesen ove godine. Iako je do jeseni 2024. godine ostalo još mnogo vremena, već su se počele pojavljivati informacije o iPhone 16 seriji. U najnovijem izvještaju, iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max osvanuli su na renderima.

iPhone 15 serija stigla je prošle godine sa jednom veoma bitnom promjenom, a to je USB-Type C priključak za sinhronizaciju i punjenje.

Osim toga, svi modeli iz ove serije stigli su sa pilulom pri vrhu ekrana, a prema najnovijim informacijama, isti dizajn zadržat će i iPhone 16 serija, ali s tim što bi Pro modeli navodno mogli biti nešto veći.

MacRumors podijelio je rendere Pro modela iz predstojeće iPhone 16 serije – iPhonea 16 Pro koji ima kodni naziv Diablo i iPhonea 16 Pro Max koji ima kodni naziv Lightning.

Oba uređaja su na renderima skoro identična svojim prethodnicima, s tim što oba imaju veće ekrane. Pored toga, čini se da oba uređaja na desnoj bočnoj strani imaju tipku za snimanje, koja je smještena ispod tipke za napajanje.

Tako se prenosi da će iPhone 16 Pro imati dijagonalu ekrana od 6,27 incha, a dimenzije su 149,6 x 71,45 x 8,25 mm. Navodno će telefon biti težak 194 grama. S druge strane, iPhone 16 Pro Max navodno će imati dijagonalu od 6,85 incha, dimenzija 163 x 77,58 x 8,25 mm, težine 225 grama.

Nova tipka za snimanje, pored većih ekrana, bit će glavna novost, a navodno će ona biti ekskluzivna za Pro modele, piše Bajtbox.

radiosarajevo.ba