Snijeg i minusi su se vratili: Narednih dana jutarnja i do minus devet

Region

Jutros u našoj zemlji oblačno vrijeme sa snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica -9; Ivan Sedlo, Sokolac -4; Bugojno, Gradačac, Sarajevo, Tuzla -2; Banja Luka, Bihać, Drvar, Sanski Most -1; Livno, Zenica 0; Široki Brijeg 5; Stolac 7; Mostar, Trebinje 8; Neum 10; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 935 hPa, za 8 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Danas će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme sa slabim snijegom u Bosni i lokalno slabom kišom u Hercegovini. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura zraka u Bosni od -3 do 3, a u Hercegovini od 7 do 12 °C.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa slabim snijegom. Dnevna temperatura zraka oko 0 °C.

Sutra pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabim snijegom u Bosni. U Hercegovini tokom dana postepeno razvedravanje. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnja temperatura zraka od -8 do -2, na jugu od 0 do 4, a dnevna od -6 do 0, na jugu od 2 do 10 °C.

U srijedu u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od -9 do -3, na jugu do 3, a dnevna od -2 do 4, na jugu do 10 °C.

U četvrtak jutro umjereno do pretežno oblačno, uz jače naoblačenje tokom dana. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -6 do 0, na jugu do 3, a dnevna od -2 do 4, na jugu do 10 °C, saopćeno je iz FHMZ BiH.n1info