Prelepa devojčica Anamarija hitno treba pomoć dobrih ljudi!

Region

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić nastavlja prikupljanje novčanih sredstava za Anamariju Zelenović (2015).

Anamarija je dete iz uredne trudnoće, ocenjena najvišom ocenom po rođenju. U šestom mesecu života, roditelji primećuju da se ne razvija kao svoji vršnjaci. Sa osam meseci dobija prvi fras i od tada kreću epi napadi koji se ponavljaju nekoliko puta dnevno.

Sa navršene dve godine joj na dečijoj neurologiji dijagnostikuju epilepsiju, a sa četiri godine analize genetike rađene u Barseloni pokazuju da Anamarija ima izuzetno retko neurodegenerativno oboljenje, mutacija na WDR45 genu, od koga oboli jedna osoba od milion.

Nakon tri operativna zahvata obavljena u Rusiji, adekvatne terapije za epilepsiju, svakodnevnog rada sa logopedom i fizioterapeutom Anamarija je dosta napredovala.

Danas hoda uz pridržavanje, razumevanje se popravilo, ali još uvek ne govori.

Ono što je najbitnije je da ima volju i veliki je borac. Vesela je devojčica, voli decu i reaguje na okolinu.

Anamarijino stanje zahteva još intenzivniji rad sa logopedom i defektologom, svakodnevne fizikalne tretmane, terapije Feldenkrais i osteopatije, suplemente, hipoterapije, ortopedska pomagala i operacije koje rade ortopedi iz Rusije. Novac je takođe potreban za troškove smeštaja i puta vezano za operacije u Rusiji.

Kako bi joj sve to omogućili i olakšali joj život, Anamariji je potrebna naša pomoć.dnevne.net