Dječak (2) Progutao Dio Igračke, Umro Je U Bolnici U Rimu

Svijet

Dvogodišnji dječak umro je u bolnici Gemelli u Rimu gdje je prebačen helikopterom u kritičnom stanju.

Prema pisanju talijanskih medija, dječak je prebačen u bolnicu u Monterotondu pod šifrom crveno i sa zastojem rada srca nakon što je progutao dio igračke.

Kad se dogodila tragedija, dijete je bilo u svojoj kući u Monterotondu, nedaleko od Rima. Roditelji su ga čuli kako dahće u snu i odmah su se uzbunili i pozvali 118.

Kada ga je bolnički liječnik pregledao, primijetio je da ima komadiće igračke u jednjaku. Hitno je organizirao transfer u Gemelli u Rim, gdje je dijete već stiglo u moždanu smrt nakon više od sat vremena kardiopulmonalne reanimacije liječnika koji su pokušali sve da ga spase.

Međutim, srce nije izdržalo i dijete – koje je tek napunilo dvije godine – je umrlo. Roditelji su pristali na donaciju organa.

Prema saznanjima LaPressea, zamjenica tužitelja Tivolija Arianna Armanini otvorila je istražni dosje s hipotezom kaznenog djela ubojstva iz nehaja protiv nepoznatih osoba.

Francesco Menditto, glavni tužitelj Tivolija, naredio je istragu o igrački koju je dijete progutalo i njenom podrijetlu kako bi se shvatilo je li se tragedija mogla izbjeći. Tugom uništeni roditelji intervjuirani su kako bi rekonstruirali priču. (novizivot.net)