Senad Bašić nije mogao prisustvovati dodjeli filmske nagrade u Mostaru, mnogi mu poželjeli brz oporavak

Region

Screenshot: Facebook

Legendarni bh. glumac Senad Bašić nije mogao prisustvovati dodjeli nagrade na Mostar Film Festivalu te se oglasio i srdačno zahvalio, a mnogi su mu poželjeli brz oporavak.

On je na Mostar Film Festivalu dobio nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu za film “Bosanski lonac”.
“Zahvaljujem se Mostar Film Festivalu i ovogodišnjem žiriju što su meni dodijelili nagradu za ulogu u filmu ‘Bosanski lonac’ u režiji Pave Marinkovića. Žao mi je što nisam fizički prisutan sa vama da zajedno proslavimo nagrađene i kraj festivala, ali se nadam da ćemo zato imati još prilika. Sve vas voli Senad Bašić”, poručio je u

On je ranije otkrio da je tokom snimanja spomenutog filma dobio ozbiljnu upalu pluća zbog čega je boravio 21 dan u bolnici u Zagrebu. Međutim, prije toga je posjetio ljekara zbog promuklosti.

S obzirom na to da su ljekari željeli otkloniti mogućnost raka pluća, odmah su mu napravili bronhoskopiju te su mu tada na lijevoj glasnici otkrili leukoplakiju, tzv. leziju usne šupljine. Zatim je išao na operaciju.

“Želim vam od srca što brži oporavak”, “Uspješan oporavak, a nagrada je otišla u prave ruke”, “Zasluženo i da se što prije oporaviš”, “Brz oporavak legendi”, neki su od komentara na ovaj snimak.

KLix.ba