AKO NEMOZEŠ POMOĆI BAR PODIJELI Preslatka Helena treba našu pomoć!

Region

umanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Helenu Gavran (2015).

Helena je rođena 17.11.2015. godine u Beogradu. Najstarija je od tri sestre. Ona je jedna riđokosa devojčica sa nebo plavim okicama. Bila je uvek veselo, nasmejano i radoznalo dete. Sve se promenilo jednog momenta kada Helena počinje svakodnevno da povraća, postaje pospana, razdražljiva, ljuta, odbija da jede. Roditelji su pomislili da je u pitanju ljubomora prema tek rođenoj trećoj sestri.

Njene mučnine i patnja traju mesec dana, a nakon toga 17.08.2019. godine nakon odlaska kod lekara, dijagnostikovan joj je hidrocefalus. Tog dana ostaje u bolnici na Kliničkom centru na odeljenju neurohirurgije gde je porodici saopšteno da Helena pored hidrocefalusa ima tumor na malom mozgu. Već sutradan je prvi put operisana, a nakon toga je usledila još jedna operacija. Ona iz obe izlazi kao pravi mali heroj, sa osmehom na licu. Tumor je maligni (meduloblastom IV gradus). Potrebno je nastaviti lečenje u Parizu.

Uz pomoć humanih ljudi Helena je uspela prikupiti sredstva i otputovala je na lečenje gde je u borbi za život pobedila. Vratila se svojoj kuć

Nažalost, na redovnom kontrolnom pregledu Heleninim roditeljima je saopšteno da se bolest vratila. Usledio je šok i neverica. Na preporuku lekara, Helena bi trebala što pre lečenje nastaviti u Rusiji.

Da bi Helena još jednom pobedila bolest, potrebni smo joj svi mi da joj pomognemo. Sredstva su joj potrebna za lečenje u inostranstvu, hemioterapije, zračenja kao i za putne troškove i smeštaj.

Za Helenin život! Budimo humani! Pomozimo Heleni!