Nestorović kaže da bi mu odgovarali novi izbori: Podržali bismo vlast da spasemo Srbiju. Oni žele novi 5.oktobar, mi ne bismo da ugrozimo državu

Region

Nosilac liste “Mi – Glas iz naroda” Branimir Nestorović izjavio je danas da bi tom pokretu odgovaralo da se održe novi izbori, jer smatra da bi im rezultat bio bolji. Ističe da ostaju pri stavu da neće ulaziti u koalicije, ali da im je prioritet da država ne bude ugrožena, pod čime smatra nasilno svrgavanje vlasti.

„Nama bi odgovarali ti izbori, ali ne bismo voleli da naš izborni rezultat ugrozi državu, a nama kao pokretu bi odgovarali novi izbori“, kaže Nestorović za televiziju Prva.

Kako pojašnjava, ako bi se desila situacija u kojoj bi odluka pokreta da se bolje plasira na izborima ugrozila državu – tu ne bi razmišljali.

Kako kaže, njima u pokretu trenutno odgovara da budu opozicija i nije im ideja da uzimaju ministarska mesta a, kako kaže, „mogli bi naravno da istrguju“.

Govoreći o eventualnim koalicijama, odbacuje te ideje i ističe da su kao jedinu crvenu liniju definisali da su protiv nasilnih protesta.

„Devedesetih bio protiv Miloševića, ali su me pitali ‘šta ako se desi nešto…’ – rekao sam ‘onda branimo Srbiju a ne Miloševića, a on je predsednik Srbije’. Ista je priča i sad ako neko proba da sruši vlast – a u stvari Srbiju, jer žele da urade novi 5. oktobar da nas vrate tamo gde smo 5. oktobra, a mi se još nismo iščupali od 5. oktobra tek pokušavamo da se iščupamo. Eto, to je jedina opcija u kojoj bismo podržali vlast – da spasemo državu“, priča Nestorović.

Istakao je i da su mu izborni rezultat čestitali Aleksandar Šapić, Boško Obradović i Miloš Jovanović i „neki ljudi“ Aleksandra Vučića, ali ne i on lično, a istakao je da sa Jovanovićem odbija da razgovara jer se još pre izbora opredelio, kako kaže, za ProGlas, za saradnju sa „Srbija protiv nasilja“ što on ne razume.

„Mi jesmo opozicija vlasti, a oni (Srbija protiv nasilja) su opozicija Srbiji. Oni baš mrze Srbiju“, ističe Nestorović.

Govoreći o izbornim neregularnostima, Nestorović ističe da taj pokret za krađu nema dokaza i da i da se krađa desila – ne bi mnogo promenila. Suštinski, on odbacuje razloge zbog kojih protestuje opozicija okupljena oko liste „Srbija protiv nasilja“.

Takođe ističe da ne vidi problem u glasačima iz Republike Srpske, jer su oni državljani Srbije i imaju pravo da glasaju na izborima u Srbiji, pa i u Beogradu ako im je tu prebivalište.nova.rs