Bosanac učestvovao u ‘internacionalnoj’ nesreći u Njemačkoj: Sudarilo se pet automobila

Region

Teži lančani udes desio se jutros na području njemačkog mjesta Passau, kada je došlo do sudara pet vozila, među kojima je bio i automobil za čijim volanom je bio vozač iz BiH (28).

Naime, prvo je rumunski državljanin naglo zakočio, da mi u njega udario Nijemac, a zatim je naletio i hrvatski državljanin, koji se zakucao u Nijemca.

Odmah je zatim naišla i 23-godišnja državljanka Luksemburga, a na nju je, u roku od par sekundi naletio i državljanin BiH. Njegov auto je, uprkos kočenju, samo proletio, udario u zaštitnu ogradu i tek tu se zaustavio.

U ovom udesu teže su povrijeđena tri lica. Velika materijalna šteta je pričinjena na tri vozila, koja su skoro potpuno uništena i koja su morala biti sklonjena s puta. S obzirom na veličinu sudara, policiji je došlo i pojačanje, a na licu mjesta su bili vatrogasci kao i nekoliko kola hitne pomoći.

Njemačke vlasti su upozorile da je, usljed božićnih praznika, saobraćajna gužva nesnosna te zamolili vozače da brzinu prilagode ovakvom stanju na putevima, pišu Nezavisne.

radiosarajevo.ba