Profesor Strojarske tehničke škole u Zagrebu, koji je 15. prosinca nasrnuo na učenika, tvrdi da nije bio pod utjecajem alkohol u razredu.

Region

“U krivu sam. Znam da moram prestati s povremenim pivicama. I znam da nisam trebao tako reagirati jer sam ipak ja profesor i zbog toga mi je jako žao. Ali poričem da sam bio u razredu pod utjecajem alkohola. Bilo je to na četvrtom satu nastave. (…) Jedan učenik je puštao glazbu na satu, drugi je bacao kuglice koje je ukrao s novogodišnjeg bora”, rekao je u svoju obranu 61-godišnji profesor koji je nanio ozljede dvojici svojih učenika.

‘Rekao mi je da sam četnički vojvoda’
“Onda je jedan digao tri prsta i rekao mi da sam četnički vojvoda. Pitao sam ih: ‘Tko vas je tako odgojio!?‘ (…) S police je pala remenica i udarila đaka. Nastavili su me dalje provocirati, a jedan učenik mi je rekao: ‘Ajmo popiti bombicu van‘. Tom jednom đaku koji se ozlijedio rekao sam da se makne od mene te sam ga odgurnuo i pali smo. A ostali đaci su to sve gledali i doslovno navijali”, rekao je još profesor na ispitivanju, prenosi Jutarnji list.

Policija ga je predala pritvorskom nadzorniku i kazneno prijavila zbog pokušaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda te nanošenja tjelesnih ozljeda, kao i za dva kaznena djela povrede djetetovih prava. Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Na ispitivanju u tužiteljstvu je otkrio da je poslije incidenta otišao u zbornicu i potom odradio još jedan sat nastave nakon kojeg je otišao kući gdje je pojeo ručak te popio dvije, tri pive, doznaje Jutarnji.

Zaposlenici škole: ‘Bio je potpuno pijan’
Neposredni su svjedoci obračuna, među ostalim, tvrde da je profesor na nastavi bio pod utjecajem alkohola i da je bazdio na alkohol te da toga dana nije mogao niti otključati vrata učionice.

Telegramovi sugovornici, zaposlenici škole, rekli su nam kako je profesor sa snimke prošli tjedan bio vidno i jako pijan u školi već u četvrtak. “U petak je došao još pijaniji. Potpuno pijan, to se vidi i na snimci, doslovce nije mogao stajati na nogama”, rekli su nam.telegraf.hr