Jovana Jeremić se uživo obratila Mariji Šerifović nakon vesti da je preko surogat majke dobila sina

Showbizz

Mario Šerifović rodio se 2. decembra u Los Anđelesu

Jovana Jeremić čestitala je Mariji Šerifović na sinu kog je dobila preko surogat majke, ističući da joj se divi zbog hrabrosti koju je pokazala.

– Mnogo mi je drago što je ostvarila svoj cilj, zato što je bila dovoljno hrabra da u Srbiji bude svoja. Želim joj svu sreću ovog sveta. Ima svu moju podršku i zato što je izašla u javnost i rekla: “Ja sam drugačija, ali to sam ja, ne mogu da lažem ni sebe, a onda ni vas” – rekla je Jovana.

Poštujem čestite i iskrene ljude, zato što je toga malo na javnoj sceni. Svaka joj čast na tome, žena šmeker u svakom smislu, i od srca ti čestitam na sinu, neka je živ i zdrav – poručila je Jeremićeva koja se u emisiji bavila temom surogat majke, upravo inspirisana vešću da je Marija tako i dobila dete.

Podsetimo, Mario Šerifović rodio se 2. decembra u Los Anđelesu, a sinu je već po rođenju “završila” važnu životnu stvar.

Prema njihovom zakonu, svako dete koje se rodi u SAD-u automatski dobija američko državljanstvo.

– Pravilo je takvo da se na papire čeka do 45 dana, ali oni obično budu gotovi u roku od dvadeset dana, pa onda dete može da izađe iz zemlje – kaže naš izvor.

To znači da će Marija do kraja godine sa detetom doći u Srbiju, a jedan od razloga zašto je to izvesno jeste i to što za doček Nove godine peva u Zenici.

Velika želja da imam dete me je vodila kroz taj vrlo kompleksan i zahtevan proces. Iako sam u više navrata pokušavala sama da iznesem trudnoću, zbog poteškoća kroz koje sam prolazila, nisam to uspela. Tako da se surogat pokazao kao, zapravo, jedina opcija za mene – rekla je Marija na temu majčinstva i dodala da o svom zdravstvenom stanju ne želi detaljno da govori.

– Zaista ne želim javno da objašnjavam medicinske razloge za to, ali surogat materinstvo je konačno bio moj jedini izbor – navela je Šerifovićeva.

– Pre dve godine sam prolazila kroz postupak vađenja mojih jajnih ćelija i zatim kreiranje embriona. Nakon svih tih genetskih ispitivanja, saznala sam da imam tri zdrava embriona. Tako se rodio Mario – otkrila je pevačica za Blic.

Mnoge zanima ko je otac deteta Marije Šerifović,ali ona ne želi da otkriva.

– Zbog ugovora o privatnosti ne mogu da delim sve informacije, ali ono što mogu da kažem jeste da će Mario, kada dođe vreme, o tome znati sve – priča Marija i otkriva da je u dokumentima ona navedena kao jedini roditelj.

– Baš tako. Ja sam njegova biološka majka i u dokumentima sam upisana kao jedini roditelj – rekla je Šerifovićeva koja je razrešila nedoumice i istakla da je u genetskom smislu Mariova majka, a i da je zakon Republike Srbije prepoznaje kao majku.

– I u genetskom i u administrativnom i u svakom drugom smislu ja sam Mariova majka, svaki njegov mali atom koji dolazi iz majčinog DNK je moj – rekla je pevačica, a na pitanje da li dečak liči na nju…

– Pa još je jako mali da bih mogla da procenim. Ima vremena za to – istakla je Marija i progovorila o tome kakav odnos ima sa surogat majkom.

– To je žena koja je pomogla da se ispuni moja najveća životna želja. Imale smo najbliži mogući odnos, čule se svakodnevno, zajedno prolazile kroz sve izazove trudnoće, zajedno išle na preglede – rekla je Marija.

(Telegraf.rs)