Učiteljica Ivona iz Sremske Mitrovice stanuje u bajci: Sa đacima gradi spokoj i uči ih važnim lekcijama

Zanimljivosti

Ivona Popović, učiteljica Osnovne škole “Triva Vitasović-Lebarnik” u Laćarku kod Sremske Mitrovice sa ponosom predstavlja profesiju. Svojom umetničkom kreativnošću vraća iz zaborava čarobne, bajkovite novogodišnje čestitke, prenosi Sremskomitrovački portal.

-Nosim u srcu taj imaginarni, nestvarni, idilični svet, koji potom prenosim na papir. Nema tajne, oduvek je talenat za crtanje i likovnost bio u meni, želela sam kao gimnazijalka da upišem Likovnu akademiju, marljivo se i pripremala za upis, ali, život je krenuo drugačije. Veoma mlada sam se udala, stvorila porodicu i ne kajem se. Imam divan život, svoju bračnu luku, profesionalno ostvarenu decu, unuka – priča Ivona, učiteljica iz snova, pleneći svojim unutrašnjim mirom i harizmom.

Stvaralac, zvani život, usmerio je Ivonu na put prosvete-završila je u Sremskoj Mitrovici, najpre Višu pedagošku akademiju, a potom i Učiteljski fakultet. I čudo se desilo!

U toj profesiji u potpunosti je ostvarila svoj san, da edukuje mališane, prenosi svoja znanja i bavi se onim što najviše voli, umetnošću.

– Odjednom, sve kockice mog života su se složile! Ostvarila sam se kao majka, kao supruga i kao učiteljica, mojoj sreći nije bilo kraja! Tako je i danas, ništa se promenilo nije. Moja velika ljubav, crtanje i slikanje, došla je do punog izražaja. A, sve je počelo kroz igru i prelepe dane detinjstva moje starije ćerke, kada smo zajedno bojile, crtale, umazane temperama i beskrajno srećne! Posle sam svoje radove čuvala, poklanjala prijateljicama i njihovoj deci, moja mala remek dela, razglednice, čestitke, čaroliju – priča ona.

Upravo to, čarolija, izbija iz svake Ivonine čestitke, radost detinjstva, bajkovitost, lepota nekog davno zaboravljenog idiličnog i spokojnog sveta, koji svima nama nedostaje. Sve to naći ćete u čestitkama učiteljice iz snova, sve one motive iz bajki, gusane koji klizaju, Deda Mrazove, devojčice sa mačkama, rumene dečake koji se sankaju, okićene, svetlucave jelke, izgubljenu i zaboravljenu dečju sreću i snove.

– Svoju radost stvaranja i kreativni duh rado i nesebično prenosim i na svoje đake, mnogi od njih postali su umetnici i ostvarili svoje snove, upisali i završili Likovnu akademiju, glumu, arhitekturu, čime se veoma ponosim. Obožavam svoj poziv, volim svoje selo u kome živim mirnim i spokojnim životom, stvarajući u svom šarenom i bajkovitom ateljeu. Želim da verujem da kroz svoje čestitke mogu da vratim taj detinji osmeh na vaša lica, da vam pružim parče sreće – kaže omiljena učiteljica, koja će zajedno sa drugim humanim Mitrovčanima učestvovati na novogodišnjem bazaru i deo novca od prodaje svojih čestitki usmeriti u Fond za nezbrinutu decu Srbije.

(Telegraf.rs)