Djevojčica (14) Donijela Sačmaricu U Školu: Ubila Kolegicu, A Onda I Sebe

Region

Djevojčica (14) donijela sačmaricu u školu: Ubila kolegicu, a onda i sebe

Učenica osnovne škole u ruskoj oblasti Brjansk ubila je školsku kolegicu te ranila pet učenika nakon što je pucala iz oružja koje je donijela od kuće. Na kraju je ubila i sebe.

TASS je objavio kako je riječ o učenici osmog razreda. Na mjestu pucnjave bile su hitne službe, a sve okolnosti napada se istražuju. Navodno je od kuće donijela očevu sačmaricu.

Društvenim mrežama širi se snimka učenika koji s ruksacima na leđima bježe iz škole. Pogledajte je u nastavku.

Ruski Istražni odbor koji radi na slučaju objavio priopćenje u kojem navodi kako je 14-godišnja djevojčica u školu donijela sačmaricu iz koje je pucala na školske kolege.

“U incidentu su dvije osobe poginule (jedna od njih je pucala), pet ih je ozlijeđeno i sada su prevezeni u medicinsku ustanovu”, priopćeno je.

Imala i nož?
Informativni medij Mash objavio je fotografiju za koju tvrdi da prikazuje mrtvu napadačicu koja leži na tlu odjevena u crno. Navodno je uz sebe imala i lovački nož, a u sari desne čizme nož s dugom oštricom.

Oružje je u Rusiji inače strogo kontrolirano, no Brjansk je jedna od nekoliko južnih regija uz granicu s Ukrajinom, a za koje je Moskva poduprijela formiranje jedinica za samoobranu.

Utvrđujemo pod kojim je okolnostima učenica mogla nabaviti i donijeti oružje u školu”, rekao je Bogomaz, a prenosi Reuters. (novizivot.net)